Американські санкції будуть поширені ще на 12 російських компаній, діяльність яких суперечить національним інтересам США.

Відповідний указ 25 вересня підписав міністр торгівлі Сполучених Штатів, а в силу вони вступлять 26 вересня.

Так, відповідно до оприлюдненої інформації у санкційному списку опинились науково-дослідний інститут "Вектор", науково-виробниче підприємство (НВП) "Гамма", компанія "Сайрус Системс", група компаній "Інфотекс" (за сприяння зловмисної діяльності Кремля в кіберпросторі), НПП "Океанос", компанія "Дайвтехносервіс" (за поставки військового устаткування ВМФ Росії), "Аерокомпозіт", НВП "Технологія", конструкторське бюро "авіадвигунів", науково-виробнича корпорація "Системи прецизійного приладобудування" та НДІ "Вега" (За підтримку російської військової аерокосмічної галузі).

Вибивається з цього списку група компаній Nilco Group, яка надавала допомогу не Кремлю, а Тегерану. А якщо бути точніше – іранській ракетній програмі.

Популярні новини зараз
Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

З моменту опублікування, цим організаціям буде повністю закритий доступ до американських технологій та товарів.

Крім того, заборона поширюється і на реекспорт – тобто, вони не зможуть перекупити їх у інших компаній або країн.

Разом з тим варто відзначити, що раніше Китай і Російська Федерація прийняли рішення протистояти США і введеним ними санкціям. Така інформація була озвучена заступником міністра комерції КНР Фу Цзиїном, на слова якого посилаються російські ЗМІ.

В обох державах, як повідомляє китайський політик, є все необхідне для того, аби спільна робота була успішною. Китайська сторона пообіцяла, що економіки Китаю і Росії будуть вигідним "доповненням одна до одної".

"З цієї причини ми шляхом спільних старань зможемо протистояти появі труднощів", - повідомив представник китайської сторони.

Варто відзначити, що Вашингтон ввів з липня 25-процентні мита на імпорт більш ніж 800 видів продукції, що поставляється з Китаю. Загальний обсяг поставок дорівнює 34 мільярдам на рік. Пекін відреагував дзеркальними заходами.

США запроваджують нові санкції проти Росії

Нагадаємо, Україна показала найпотужнішу зброю, яка б'є на будь-яку відстань.

Як повідомляв "Знай.ua", Китай висунув Трампу ультиматум.

Також "Знай.ua" писав, що витівки Путіна спровокували Євросоюз піти на крайні заходи.