Влада Німеччина має намір повернути російську делегацію до складу Парламентської асамблеї Ради Європи, втім існують сумніви щодо ціни, котру Кремль готовий за це заплатити.


Росія повернеться у ПАРЕ?

Рада Європи
Рада Європи


Відповідну думку висловив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці в Facebook.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Три дні складних, але продуктивних зустрічей в Берліні з колегами з Бундестагу: головами комітетів з питань ЄС та з прав людини, керівниками делегації в ПАРЄ від ХДС і соціал-демократів, заступником керівника фракції ХДС, спікером ХДС з питань зовнішньої політики. Важливі розмови з новим уповноваженим МЗС ФРН з питань Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії, в офісі канцлера тощо. Обговорювали ситуацію в ПАРЄ і Раді Європи в цілому. Німці вважають, що РФ треба повертати в ПАРЄ, але сумніваються щодо ціни. Тобто, все складно, але не безнадійно. І сам факт такої кількості зустрічей в умовах непростих політичних подій в Берліні, які самі депутати називають землетрусом, свідчить про готовність чути українську позицію. Продовжимо діалог ", - підкреслив він.


Дивіться: Санкції проти Росії в ПАРЄ


Нагадаємо, Міністерство фінансів України оприлюднило доповідь щодо старту газопроводу "Північний потік-2" з Росії в Західну Європу.
Як повідомляв Знай.ua, лідер США Дональд Трамп відмовився від зустрічі із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН.
Також Знай.ua писав, Ерна Сульберг, прем'єр-міністр Норвегії, закликала громадськість та міжнародне співтовариство захистити суверенітет і територіальну цілісність України.