Ерна Сульберг, прем'єр-міністр Норвегії, закликала громадськість та міжнародне співтовариство захистити суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це вона заявила на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку, передає Укрінформ.

За словами Сульберг, зараз в Європі порушують міжнародне право, і наслідки цього безчинства будуть стосуватися всіх.

“На моєму материку, в Європі, основні правила і принципи міжнародного права знаходяться під загрозою. Суверенітет і територіальна цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів повинні бути відновлені” глава уряду Норвегії

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Прем'єр-міністр Норвегії вважає, що наслідки нестабільності торкнуться кожного. Крім того, політик звернула увагу на те, що відповідальні за порушення міжнародних принципів повинні за це відповісти.

Сульберг готова працювати над реформуванням Ради безпеки ООН, щоб зробити її більш ефективною.

Нагадаємо, російського громадянина заарештували в Норвегії за підозрою в незаконній розвідувальній діяльності. Як повідомляє Aftenposten з посиланням на поліцію безпеки країни, росіянина поки затримали на два тижні.

За даними видання, 51-річний громадянин Росії провів семінар у парламенті Норвегії по темі оцифрування даних. У ньому брали участь 79 осіб, які працюють в адміністрації парламентів, з 34 країн.

Семінар організував Європейського центру парламентських досліджень та документації (ECPRD). Відразу ж після проведення цього заходу, росіянина затримали в аеропорту Осло.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в російської правлячої партії з'явилися проблеми. Кремлівські кандидати пролетіли з виборами на посаду губернаторів в двох регіонах. Так, днями пройшов другий тур виборів у Володимирській області і в Хабаровську.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що відомий російський блогер під ніком Varlamov виклав на своєму каналі на YouTube відео, в якому показав реалії окупованого Севастополя.