Державний секретар США Майк Помпео заявив, що президент США Дональд Трамп і північнокорейський лідер Кім Чен Ин можуть зустрітися в жовтні нинішнього року.

Про це він заявив в ефірі телеканалу CBS.

Помпео розповів, що поїде в Пхеньян, щоб підготувати другу зустріч обох глав держав та забезпечити правильні умови для зустрічі лідерів.

"Це вимагає певного часу, щоб провести їхню зустріч, і ми хочемо переконатися, що створені правильні умови для успішного саміту", - сказав держсекретар.

Помпео заявив, що саміт може відбудеться в жовтні, але, швидше за все, відбудеться "через деякий час після цього".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Про те, що Трамп незабаром проведе другу зустріч з лідером Північної Кореї сам глава Білого домузаявив під час виступу в ООН. Ні місця, ні часу саміту він не розкрив. Зате зазначив, що відносини між Вашингтоном і Пхеньяном зараз набагато покращились.

Американські ЗМІ повідомляють, що в владних колах США стурбовані тим, що другий саміт лідерів двох держав є передчасним.
Однак держсекретар США Майк Помпео вже висловив підтримку новим переговорам, навіть незважаючи на те, що КНДР не виконала своїх зобов'язань щодо припинення своєї ядерної програми.

Дивіться відеокоментар Майка Помпео:

Нагадаємо, Дональд Трамп і Кім Чен Ин провели першу історичну зустріч в червні в Сінгапурі. Там вони домовилися про мир і звільнення Корейського півострова від ядерної зброї.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в КНДР почали демонтаж об'єктів на майданчику ракетно-космічного комплексу Сохи, де розроблялись двигуни балістичних ракет.

Також "Знай.ua" писав, між Трампом і Кім Чин Ином триває листування, яке, за словами президента США, спрямоване на розвиток результатів їхньої зустрічі в Сінгапурі