Лідер США Дональд Трамп відмовився від зустрічі із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН. Як пояснив американський президент, причина тому - відсутність прогресу в переговорах про торговельну угоду.


На думку Трампа, Канада нібито "погано поводиться" по відношенню до США:

Дональд Трамп і Джастін Трюдо
Дональд Трамп і Джастін Трюдо

"І я сказав йому:" Забудь про це, і, чесно кажучи, ми просто думаємо про те, щоб ввести мита на автомобілі з Канади. Я повинен бути чесний з вами, ми не ладнаємо з їх учасниками переговорів, ми думаємо, що їх учасники переговорів довгий час використовували нашу країну", - підкреслив лідер США.

Дональд Трамп і Джастін Трюдо
Дональд Трамп і Джастін Трюдо

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Як відомо, наприкінці серпня поточного року, після декількох місяців напружених переговорів Сполучені Штати і Мексика погодили нову торговельну угоду без Канади. Канадські офіційні особи, включаючи прем'єр-міністра Джастіна Трюдо, наполягають на тому, що Оттава не підписуватиме документ.


Конфлікт Трампа і Трюдо після саміту G7

Дональд Трамп і Джастін Трюдо
Дональд Трамп і Джастін Трюдо


Президент США Дональд Трамп наказав представникам Вашингтона не підписувати угоду за підсумками саміту "Великої сімки" у Канаді.

Дональд Трамп і Джастін Трюдо
Дональд Трамп і Джастін Трюдо

"Зважаючи на брехливі заяви Джастіна Трюдо під час прес-конференції та той факт, що Канада обкладає американських фермерів, робітників та компанії величезними митами, я наказав представникам США не підписувати комюніке, поки ми розглядаємо можливість введення тарифів на автомобілі, які завалюють ринок США!" - заявив Трамп.


За його словами, поведінка Трюдо на саміті G7 була "нечесною та слабкою".

Дональд Трамп і Джастін Трюдо
Дональд Трамп і Джастін Трюдо

"Трюдо поводився так лагідно і м'яко під час наших зустрічей на G7 тільки для того, щоб дати прес-конференцію після мого від'їзду, заявивши, що "мита США були образливими", і він "не дасть сісти собі на шию". Дуже нечесно і слабо. Наші мита - це відповідь на його 270% на молочні продукти США!" – написав американський президент у Twitter.


Дивіться: Прем'єр Канади Джастін Трюдо: "Я не стану повчати інші країни"


Нагадаємо, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо взяв участь у відкритті українського фестивалю Bloor West Village в Торонто та оригінально привітав наших земляків.
Як повідомляв Знай.ua, США, Франція, Німеччина і Канада погодилися з доводами британської сторони в тому, що російська влада "майже напевно" причетна до отруєння в Солсбері.
Також Знай.ua писав, Помпео назвав дату другої зустрічі Трампа з Кім Чен Ином.