США, Франція, Німеччина і Канада погодилися з доводами британської сторони в тому, що російська влада "майже напевно" причетна до отруєння в Солсбері.

У їхній спільній заяві, поширеній перед засіданням Ради Безпеки ООН, говориться, що отруєння Сергія Скрипаля та його дочки "з великою часткою ймовірності" було санкціоновано на рівні уряду Росії. Про це повідомляє Sky News.

"Ми, лідери Франції, Німеччини, США, Канади і Великобританії, знову підтверджуємо наш обуренні в зв'язку із застосуванням в Солсбері 4 березня нервово-паралітичного речовини, відомого як" Новачок ", - йдеться в заяві прем'єр-міністра Британії Терези Мей, президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента США Дональда Трампа і прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Лідери п'яти країн ще раз висловили обурення атакою в Солсбері, вітали прогрес в розслідуванні і закликали всіх, хто володіє будь-якою інформацією, звернутися до британської влади.

"Ми повністю згодні з висновками Британії, що обидва підозрюваних є офіцерами ГРУ", - наголошується в заяві.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зазначимо, сьогодні, 6 вересня, заступник міністра внутрішніх справ з питань безпеки Великобританії Бен Уоллес заявив, що в кінцевому рахунку відповідальність за отруєння колишнього агента ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в англійському місті Солсбері несе президент Володимир Путін.

Британська прокуратура заявляє, що слідство надало достатньо переконливі докази для пред'явлення звинувачення двом росіянам, які, за словами прем'єр-міністра Терези Мей, є співробітниками ГРУ - російської військової розвідки.

Великобританія скликала Радбез на четвер, 6 вересня. Росія є постійним членом Ради безпеки ООН, тому її представник буде присутній на цьому засіданні, також як і найближчі союзники Великобританії - США і Франція.

Британські дипломати в присутності російської сторони сьогодні проінформують Радбез ООН про двох громадян РФ, підозрюваних в замаху на Сергія Скрипаля та його донька.

Нагадаємо, з'явилося досьє на підозрюваних в отруєнні Скрипалів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Путін швидко замітає сліди, поки Британія називає винних в отруєнні Скрипалів.

Також "Знай.ua" писав, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що британська влада планує домагатися розширення обмежувальних заходів проти Росії.