У середу, 5 вересня, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що британська влада планує домагатися розширення обмежувальних заходів проти Росії.

Таку заяву вона зробила під час виступу в британському парламенті. Приводом для неї став новий поворот у справі про отруєння екс-агента Сергія Скрипаля і його доньки в Солсбері, передає "Інтерфакс-Україна".

Сергій і Юлія Скрипалі

"Ми будемо виступати за розширення діючого режиму європейських санкцій проти РФ. Ми будемо домагатися прийняття нового санкційного режиму ЄС стосовно тих, хто несе відповідальність за кібератаки та порушення прав людини" Тереза Мей

При цьому британський прем'єр зазначила, що Лондон, тим не менш, не втрачає надії на співпрацю з Кремлем з низки міжнародних питань у майбутньому.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Я вже це говорила і зараз скажу: у нас немає розбіжностей з російським народом. Ми продовжуємо сподіватися, що колись будемо знову тісно співпрацювати з владою цієї великої нації" Тереза Мей

прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей

Раніше повідомлялося, що поліція Великобританії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні екс-агента Сергія Скрипаля і його доньки в Солсбері. Як з'ясувалося, що це громадяни Російської Федерації Олександр Петров і Руслан Боширов.

Нагадаємо, що Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним речовиною "Новачок" (радянського виробництва) у березні 2018 року.

За даними Лондона, за отруєнням Скрипалів стояла Росія. Екс-агента і його доньку вже виписали з лікарні після проведення успішного лікування.

Ще в липні британська поліція встановила двох підозрюваних в отруєнні колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Ці люди втекли з Великобританії відразу ж після атаки на комерційному рейсі.

Нагадаємо, що уряд Великобританії готує офіційне звернення до Москви з проханням видати двох громадян РФ, яких підозрюють у застосуванні "Новачка".

Як повідомляв портал Знай.uа, троє людей постраждало в результаті нападу із застосуванням отруйної речовини на заході Лондона.

Також портал Знай.uа писав, що Організація по заборону хімічної зброї підтвердила версію Лондона про застосування речовини "Новачок" у Еймсбері.