Американський флот готується влаштувати Росі справжнє пекло, цього разу у морі. Міністр внутрішніх справ США заявив про морську блокаду російських суден.

За словами глави МВС США Райана Зіньке, судна, які постачають енергоносії на Близький Схід, можуть бути затиманими, - повідомляє Washington Examiner.

Таким чином США намагається попередити контроль з боку РФ через морські шляхи енергоносіїв на Близькому Сході, так, як це вона намагається робити сьогодні в Європі.

За словами глави американського відомства, причиною присутності Москви в близькосхідному регіоні є саме продаж нафти, від якої залежить економіка Росії.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, в останні місяці РФ здійснювала регулярні спроби розширити зону свого впливу в Азовському морі, блокуючи і затримуючи українські кораблі.

25 вересня, два кораблі ВМС України "Донбас" і "Корець" прибули в Маріуполь. ВМС України повідомили про спроби провокацій з боку російських прикордонників поблизу міста.

Додамо, що 12 російських компаній потрапили під немилість Трампа. Міністерство торгівлі США ввело нові санкції. Через обвинувачення у кіберзлочинності, тепер ці компанії не мають змоги купувати товари та послуги у США, у тому числі технологій та програмного продукту Сполучених Штатів.

Нагадаємо, Палестина налаштована судитися з Дональдом Трампом. Причиною міжнародного скандулу стало те, що США перенесли дипломатичну установу Штатів з Тель-Авіва до Єрусалима.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", влада Німеччина має намір повернути російську делегацію до складу Парламентської асамблеї Ради Європи, втім існують сумніви щодо ціни, котру Кремль готовий за це заплатити.

Також "Знай.ua" писав, що Сполучені Штати схвалили проект військового бюджету, в рамках якого Україна отримає $250 млн на озброєння. Кошти спрямують на навчання війсськових, придбання необхідого оснащення та логістичної підтримки.