Палестина подала в Міжнародний суд ООН позов проти США через перенесення дипломатичної установи Штатів з Тель-Авіва до Єрусалима.

Про це йдеться в повідомленні суду.

Наразі вже відомо, що влада Палестини у своєму позові посилається на норми Віденської конвенції про дипломатичні відносини від 1961 року. Зокрема, у ній передбачається, що країна не має жодного права розміщувати свої дипломатичні установи на спірній території, адже ізраїльські війська контролють Єрусалим виключно завдяки силовими важелями.

Через, що Палестина просить ООН визнати факт порушення і постановити, щоб дипмісію США відкликали з Єрусалиму.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Повний текст заяви від 28 вересня 2018 року незабаром буде представлено на сайті суду", – йдеться у повідомленні.

Разом з тим варто відзначити, що раніше глава литовської республіки Даля Грибайскайте, виступивши на 73-й Генасамблєї ООН відзначила, що не розуміє чому організація, створена регулювати конфлікти по всьому світу - не діє. За останні 10 років жоден військовий конфлікт не був вирішений за допомогою ООН.

"Майже в усіх великих кризах останнього десятиліття - від Сирії до України, від М'янми до Ємену - Рада Безпеки ООН не змогла зіграти важливу роль", - сказала політик.

Організації, покликані знищувати зброю масового знищення, "беззубі проти диктаторів, які розробляють ядерну зброю і застосовують хімічну зброю проти цивільних", продовжила вона.

Крім того президент Литви та добрий друг України нагадала всім присутнів що для уникнення повторення глобальної війни у світі було створено безліч інститутів, чкі б мали запобігати всім конфліктам, проте жоден з цих органів так і не довів свою необхідність.

"Хотілося б вірити, що наші багатосторонні інститути, включаючи ООН, досить сильні, щоб протистояти агресії і неповазі до міжнародного права", - сказала вона, додавши, що іноді реальність зовсім інша.

Політик зазначила, що світ став більш крихким, інститути руйнуються, замість того, щоб захищати від сили й економічних потрясінь. При цьому вона уточнила, що створені інститути, які не ідеальні, бюрократичні та непідзвітні, треба удосконалювати й адаптувати до нових реальностей.

Даля Грібаускайте закликала політиків почати діяти, не ховатися за чужими спинами, створювати нові важелі регулювання міжнародних конфліктів. Чи прислухаються до президента Литви глави інших держав, чи підтримають такий заклик поки невідомо. Але можна сказати початок закладено, зерно посіяно і воно проросте.

В Ізраїлі масові заворушення: США перенесли своє посольство до Єрусалима

Нагадаємо, ображений Трамп спробував виправдати провал в ООН.

Як повідомляв "Знай.ua", Угорщина висунула Україні зухвалий ультиматум.

Також "Знай.ua" писав, що Україна підписала безвіз з іще однією країною.