Журналіст ВВС Марк Урбан написав книгу про отруєного у Солсбері екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це стало відомо із повідомлення Daily Mail.

"Справа Скрипаля" (The Skripal Files) - історія, заснована на численних зустрічах і розмовах Урбана з Сергієм Скрипалем. Книга вийде 4 жовтня", - повідомляють ЗМІ.

Сергій Скрипаль
Сергій Скрипаль

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Окрім того, таблоїд опублікував уривки із скандальної книги британського репортера.

Перші закордонні завдання

Автор книги зазначає, що першим закордонним завданням Скрипаля стала служба на Мальті у якості аташе з питань культури і спорту при посольстві.

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

Розчарування

Автор пише, що коли Скрипаль повернувся додому, то вважав себе зрадженим офіцером. Хоча і був засмучений політичними потрясіннями в своїй країні. Коли ж почав розвалюватися СРСР, він відчув себе зрадженим новими лідерами.

Невидимі чорнила

"Перебуваючи в Москві, Скрипаль користувався невидимим чорнилом для контактів з MI6. Коли його дружина Людмила з донькою Юлією їхала у відпустку, Сергій передавав через неї "подарунок" - записну книжку з прихованими посланнями".

Коли до влади прийшов Путін і взяв роботу ФСБ під особистий контроль, почавши "тиснути" зрадників, у Скрипаля все ще залишалися лазівки для вивудження корисних відомостей. Екс-розвідник розповідав Урбану, що йому досить було зустрітися з колишніми товаришами по службі і запитати, як у них справи.

Володимир Путін
Володимир Путін

"Справа отруєння Скрипалів": недоговорюють обидві сторони

Отруєння в Солсбері і спроби знайти винних у ньому вже обросли такою кількістю міфів, що поступово ця справа з трагедії перетворюється в нескінченний анекдот. Британські ЗМІ та "незалежні розслідувачі" встигли нарити купу сміховинних "доказів" і вивалити купу версій злочину - одна абсурдніша за іншу", - підсумовує автор.

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

Книга з'явиться на полицях магазинів уже 4 жовтня.

Нагадаємо, полковник ГРУ Анатолій Чепіга (він же "Бошіров"), якого у Великій Британії підозрюють в отруєнні Скрипалів, допомагав зраднику Януковичу втекти з України в Росію.

Віктор Янукович
Віктор Янукович


Як писав раніше Знай.ua, кореспондент BBC News Уїлл Вернон побував в селі Березівка ​​Амурської області Росії, де провів своє дитинство полковник російської військової розвідки (ГРУ) Анатолій Чепіга, якого звинувачують в отруєні Скрипаля.

Анатолій Чепіга
Анатолій Чепіга


Також Знай.ua писав про те, що в ЗМІ з'явилася інформація про те, що батько Анатолія Чепіги, підозрюваного Британією у замаху на вбивство Скрипалів, бізнесмен Володимир Чепіга через фірму СПМК Іванівська отримав 150 млн рублів за держконтрактами.