Спливли скандальні подробиці про президентські вибори у Росії 2000 року.

путін
путін

Британська розвідка пролила світло на дійсний перебіг президентських виборів у Росії 18 років тому.

Про це стало відомо із повідомлення The Times.

У британській розвідці Мі-6 висловили глибокий жаль у зв'язку з тим, що у 2000 році допомогли прийти до влади президенту Росії Володимиру Путіну.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Викривальну заяву зробив екс-глава розвідки Мі-6 Річард Дірлав. Окрім того він додав, що таким чином закріпилася репутація Володимира Путіна, зазначивши, що 18 років тому відносини між Росією та Великобританією були позитивними.

Головний розвідник Британії повідомив, що напередодні президентської кампанії 2000 року до нього звернувся офіцер Комітету державної безпеки (КДБ), який перебував у Лондоні, з проханням організувати приїзд тодішнього прем'єр-міністра Сполученого Королівства Тоні Блера до Санкт-Петербургу на прем'єру опери "Війна і Мир" на запрошення Володимира Путіна.

"У нас була довга дискусія, чи має Тоні Блер прийняти запрошення, однак у підсумку ми вирішили, що це унікальна прем'єра, і тому відповіли згодою", — повідомив екс-глава розвідки.

Нагадаємо, в історії про отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки з'явився третій учасник, який допомагав Боширову і Петрову у проведенні операції.

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

Видання Daily Telegraph повідомляє, що цей персонаж міг займатися збором інформації і складанням плану, за яким пізніше працювали отруйники. Колишній офіцер британської розвідки Сергій Мигдал розповів, що збір даних - це невід'ємна частина будь-якої серйозної операції.

"Я так розумію, що вони спеціально приурочили замах до приїзду в Солсбері Юлії. Це давало гарантію того, що в ці дні Сергій Скрипаль обов'язково буде в місті. Якщо б вони постійно стежили за пересуваннями, то це зайняло б надто багато часу і обов'язково викликало б підозри", - розповів екс-офіцер.


Як писав раніше Знай.ua, Російська Федерація занадто багато на себе бере, коли вважає, що може залякувати інші країни та нахабно порушувати норми міжнародного законодавства.

Як повідомляє Reuters, про це заявив Джеремі Хант - глава британського Міністерства закордонних справ.

Джеремі Хант
Джеремі Хант


Також Знай.ua писав про те, що у ЗМІ з'явилася інформація про те, що батько Анатолія Чепіги, підозрюваного Британією у замаху на вбивство Скрипалів, далекосхідний бізнесмен Володимир Чепіга через фірму СПМК Іванівська отримав 150 млн рублів за держконтрактами.