Руслан Боширов (справжнє ім'я Анатолій Чепіга), якого підозрюють в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля, отримав диплом з відзнакою у Далекосхідному вищому загальновійськовому командному училищі, після чого його направили у спецназівський загін: він знаходиться під Хабаровськом (Матвіївка). Товариші по службі не думали, що Чепіга відрізняється особливими здібностями до практичної роботи розвідника.

Російському виданню вдалося поспілкуватися з його товаришами по службі, які побажали зберегти своє ім'я в секреті, оскільки побоюються розголошення державної таємниці. Один з офіцерів з упевненістю заявив, що Боширов, якого ми бачили на телеекрані і Чепіга - одна й та сама людина.

"Зовні він змінився, але голос Боширова – це голос Толі", – заявив офіцер. Інші були не так категоричні, але зазначили, що не бачили Чепігу 12 років, отже судити стовідсотково вкрай непросто.

"У нього був якийсь родич – велика шишка в адміністрації Хабарівського краю. Він і поклопотався за Толю, щоб його направили у Хабаровськ. Чепіга вважався "блатним", з ним навіть командир загону полковник [Віталій] Берников розмовляв підкреслено ввічливо", - згадує один з товаришів по службі.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В училищі обізнані, що Чепіга отримав звання Героя Росії за операцію в Криму, але оскільки указ Володимира Путіна був закритим, дуже проблематично визначити, в якій саме операції той брав участь.

"Не можу навіть припустити, чим конкретно Чепіга займався в Криму. Він ж був з "ботаніків"-буквоїдів, з відмінників у навчанні, але дуже посередній офіцер для "польової" роботи", – розповів третій товариш по службі.

Варто нагадати, що прес-аташе президента країни-агресора Росії Дмитро Пєсков відреагував на інформацію про одного з отруйників Скрипалів полковника Анатолія Чепігу (він же Руслан Боширов). Реакція ця, втім, була передбачуваною.

Нагадаємо, соцмережі радіють викриттю "Боширова".

Як повідомляв "Знай.uа", безглузді відмазки Захарової не залишили жодного шансу отруювачам Скрипалів.

Також "Знай.uа" писав, розкрито особистість отруйника Скрипаля Боширова.