Колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль, якого навесні намагались отруїти співробітники російських спецслужб співпрацював з багатьма розвідками світу.

Про це повідомило німецьке видання Focus з посиланням на високопоставлене джерело у контррозвідці НАТО.

Наразі вже відомо, що Скрипаль останнім часом мав тривалі перемовини відразу з декількома спецслужбами країн НАТО.

Разом з тим варто відзначити, що російського розвідника Сергія Скрипаля затримали у Росії ще у 2004 році за роботу на британську розвідку, проте вже у 2010 році його обміняли на кількох затриманих російських агентів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Відразу ж після обміну він почав проживати на півдні Англії у місті Солсбері зі своєю донькою.Там же його намагались отруїти агенти російськох розвідки хімічною зброєю "Новічок".

Крім того наразі вже відомо, що у 2012 році Скрипаль у супроводі кількох агентів британської розвідки МІ6 їздив до Праги для зустрчі з представниками місцевої спецслужби, де розповів за яким принципом працює російська шпигунська мережа.

Більше того за данними ЗМІ, влітку 2016 року Скрипаль надавав естонській розвідці надважливі дані, достатні для викриття трьох російських розвідників, які працювали в Талліні.

Також, Скрипаль надавав інформацію іспанській розвідці щодо діяльності у країні російської мафії.

Разом з тим варто відзначити, що агент ГРУ Анатолій Чепіга (він же Руслан Боширов), якого підозрюють в отруєнні екс-ГРУшника Сергія Скрипаля в Солсбері, міг бути знайомий зі своєю жертвою особисто.

За інформацією видання Times, кар'єрний шлях отруйника і цілі проходив дуже і дуже схоже. Це може стати для слідства важливим моментом. Чепіга міг в минулому не тільки чути про Скрипаля, але і бути з ним знайомий особисто.

Анатолій Чепіга брав участь у військовому конфлікті в Чечні, по поверненню отримав безліч медалей і нагород. Він воював в рядах спецназу до того, як почав будувати кар'єру у головній військовій розвідці Російської Федерації.

Крім того варто додати, що у ЗМІ розгорається галас з приводу викриття ймовірного отруйника колишнього розвідника Сергія Скрипаля Руслана Боширова. Стало відомо, що Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, і він "заробив" звання Героя Росії.

Так, колишній командир Чепіги Олександр Боржко в Далекосхідному вищому загальновійськовому командному училищі назвав інформацію про те, що його вихованець причетний до отруєння в Солсбері - "легкою шизофренією".

Боржко підтвердив факт випуску курсанта за прізвищем Чепіга в 2001 році, і їм участь у військових діях у Чечні. Також колишній начальник Чепіги заявив, що у його військовому навчальному закладі готують офіцерів для виконання бойових завдань, а не агентурних заходів.

Бошіров, він же Чепіга: Путін видав полковника ГРУ за "солсберецкого" туриста

Нагадаємо, з Чепігою покінчено, слідчі взялися за "Петрова".

Як повідомляв "Знай.ua", у справі Скрипалів проґавили важливого персонажа.

Також "Знай.ua" писав, що у Росії спрогнозували фінал справи з "Новичком".