Нещодавно в мережі прогриміла новина про те, що в Солсбері був зафіксований новий випадок отруєння.

Жертвою інциденту, який стався в ресторані Prezzo, виявилася 30-річна модель Анна Шапіро та її чоловік-британець, 42-річний бізнесмен Алекс Кінг.

отруєння

Шапіро, яка є донькою колишнього високопоставленого офіцера РФ, який втік до Лондона, розповіла про те, що 16 вересня вони орендували будинок недалеко від Солсбері, оскільки хотіли з чоловіком пізніше поїхати до Південного узбережжя Британських островів.

модель

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Знайомі порадили їм відвідати ресторан Prezzo, який знаходиться недалеко від піцерії Zizzi, де стало погано сім'ї Скрипаля, повідомляє PolitekA.

За словами Анни, під час вечері її чоловікові стало погано і він вирішив вийти в туалет.

Однак вже через п'ять хвилин вона виявила його на підлозі біля раковини з піною у рота, а пізніше і сама втратила свідомість.
На даний момент відомо, що чоловік моделі знаходиться в штучній комі, а її після виписки помістили в готель з цілодобовою охороною.

модель

Силовики поки не називають речовину, якою отруїлося подружжя.

Як розповіла Шапіро журналістам:

«Росіяни вважають мене британської шпигункою. Прихильники Кремля націлені на мене. Я виступаю проти Путіна і відвернулася від країни, тому він хоче моєї смерті. Москва здатна на все ».

місце події

Варто згадати про те, що сама Анна народилася в Нижньому Новгороді, проте в 2006 році вона отримала громадянство Ізраїлю, а вже в 2008 році переїхала в Англію.

Крім цього, дочка офіцера запевняє, що їй неодноразово надходили погрози на телефон та електронну пошту.

Будемо чекати подальших новин і розвитку справи.

До слова, вся мережа з увагою спостерігає за тим, як розвивається справа Руслана Бошірова і Олександра Петрова, яких підозрюють в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки в Солсбері.

Але нещодавно з'явилася інформація про те, що британські слідчі розшукують ще двох можливих спільників, як передає The Sunday Mirror, посилаючись на джерело в британському уряді.

Отруєння

Як повідомляється в джерелі, один зі спільників отруйників, "доктор Новачок", лікар. Уже відомо, що в його обов'язки входило не допустити зараження отрутою виконавців отруєння, а також в разі необхідності він мав надати їм допомогу.

підозрювані

Як розповіло джерело:

"Це дозволило б уникнути залучення до справи поліції або британських лікарів"

Крім того, джерело висловив припущення про те, що після реєстрації в готелі City Stay Hotel в Лондоні Бошіров і Петров зустрічалися з "доктором Новачком" і ще одним помічником, який можливо працює в російському посольстві, після чого вони сіли на поїзд до Солсбері.

знімок з камери

У той же час, згідно інформації іншого джерела, яка була передана The Sunday Mirror, відомо, що поліції Британії стали доступні дані їхніх справжніх документів. Це стало можливим завдяки тому, що камери відеоспостереження оснащені програмою, яка дозволяє зіставляти особи людей з фото з паспортної бази.

Наостанок додамо, що згідно інформації The Telegraph з посиланням на джерела в британському уряді відомо, що Бошіров і Петров "перейшли межу" і потрапили на камери відеоспостереження, їздили громадським транспортом, а також не знищили флакон від парфумів, де знаходилася отрута. Що й допомогло вийти на їхній слід.

Нагадаємо, про те, що Путін готовий до діалогу із Заходом, свідчить інтерв'ю ймовірних "отруйників" Сергія Скрипаля для Russia Today.

Як повідомляв Znaj.ua, уряд Швейцарії зажадав, щоб Росія припинила будь-яку шпигунську діяльність на її території. Про це повідомляє Reuters.

Також Znaj.ua писав про те, що російський поет Андрій Орлов (Орлуша), скандально відомий завдяки своїм різким саркастичним творінням щодо Путіна, представив свій новий вірш, присвячене Руслану Бошірову і Олександру Петрову.