Уряд Швейцарії зажадав, щоб Росія припинила будь-яку шпигунську діяльність на її території. Про це повідомляє Reuters.

МЗС Швейцарія

Відповідні заяви звучали у різному контексті неодноразово. Як передає видання, Міністерство закордонних справ Швейцарії протягом цього року тричі викликало посла Росії в Берні.

В ході зустрічі МЗС висловлювало стурбованість з приводу передбачуваних операцій проти організацій, що базуються в Швейцарії, включаючи лабораторію, яка слугує для випробування хімічної зброї.

"Швейцарське МЗС закликало Росію негайно припинити незаконну діяльність на швейцарській землі або проти швейцарських цілей", - йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того, швейцарське Розвідувальне управління заявило, що напередодні воно працювало спільно з британськими та голландськими колегами. Метою співпраці було зірвати російську змову, що, як передбачається, була націлена на Швейцарську лабораторію.

отруєння

Місцеві ЗМІ з посиланням на джерела повідомляють, що підозрювані агенти направляються до лабораторії біля Берна, яка аналізує хімічну та біологічну зброю і перевіряє нервово-паралітичні агенти, такі як "Новичок".

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

Нагадаємо, уся мережа з увагою спостерігає за тим, як розвивається справа Руслана Бошірова і Олександра Петрова, яких підозрюють в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки в Солсбері.

підозрювані

Але нещодавно з'явилася інформація про те, що британські слідчі розшукують ще двох можливих спільників, як передає The Sunday Mirror, посилаючись на джерело в британському уряді.

Як повідомляється в джерелі, один зі спільників отруйників, "доктор Новичок", лікар. Уже відомо, що в його обов'язки входило не допустити зараження отрутою виконавців отруєння, а також в разі необхідності він мав надати їм допомогу.

Як писав раніше Знай.uа, настоятель собору Солсбері єпископ Ніколас Холтем заявив, що не бачив обвинувачених в отруєнні Скрипалів Петрова і Боширова у себе в храмі.

підозрювані у отруєнні Скрипалів

Про це він повідомив після виходу скандального інтерв'ю на пропагандистському каналі, в якому підозрювані розповіли, що відвідували Солсбері саме з метою подивитися собор.


Також Знай.uа писав про те, що росіяни Олександр Петров, Руслан Боширов, які звинувачуються владою Британії отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки, пропали після інтерв'ю з головним редактором телеканалу RT Маргаритою Симоньян.