Росіяни Олександр Петров, Руслан Боширов, які звинувачуються владою Британії отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки, пропали після інтерв'ю з головним редактором телеканалу RT Маргаритою Симоньян.
Про це в коментарі для програми BBC Newsnight повідомила сама журналістка. Після бесіди з нею фігуранти справи про отруєння в Солсбері пообіцяли прислати їй фотографії, що підтверджують їх "туристичну поїздку в Англію.


"Я намагалася подзвонити їм за номером, з якого вони дзвонили мені, але він був недоступний. Вони сказали, що якщо знайдуть фотографії, то пришлють їх, але я все ще чекаю", — розповіла Симоньян.

Наголошується, що Петров і Боширов сказали, що дадуть тільки одне інтерв'ю і тільки якщо їм не будуть ставити запитань, які могли б розсекретити їх особисті дані: імена родичів, однокласників і партнерів по бізнесу.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще


13 вересня в інтерв'ю RT Петров і Боширов заявили, що не працюють в ГРУ, не мають відношення до замаху на Скрипалів, а в Солсбері приїхали туристи, щоб подивитися на місцевий собор. Росіяни стверджують, що їздили в Солсбері двічі — 3 і 4 березня, оскільки в перший раз не змогли оглянути пам'ятки із-за поганої погоди. На питання Симонян, чи є в них фотографії біля собору, чіткої відповіді не послідувало. Чоловіки заявили, що часто їздять в Європу не тільки відпочивати, але і в ділових цілях. За їх словами, вони займаються бізнесом в області спортивного харчування і фітнес-індустрії.


12 вересня президент Володимир Путін заявив, що російські власті знайшли Петрова і Боширова, вони "цивільні особи". Глава держави запропонував їм самим виступити перед журналістами. За тиждень до цього влада Великобританії опублікували фотографії росіян, заявивши, що це агенти ГРУ, що 4 березня в Солсбері вчинили замах на Скрипалів з допомогою бойового хімічної речовини класу "Новачок", розробленого в Радянському Союзі. Росія повністю заперечує причетність до події.

Нагадаємо, міністерстві закордонних справ великої Британії відреагували на "інтерв'ю" Олександра Петрова та Руслана Баширова, яких Лондон підозрює в отруєнні Скрипалів. Так, в уряді відразу ж заявили, що саме ці російські розвідники винні в отруєнні Скрипалів. Крім того, варто відзначити, що влада Великобританії неодноразово вимагала від Кремля офіційних відповідей на звинувачення в отруєнні сім'ї Скрипалів у Солсбері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", що підозрювані в отруєнні Скрипалів заговорили на весь світ.

Також "Знай.uа" писав, що тупість "отруйників" Скрипалів надихнула мережу на створення мемів.