Вся мережа з увагою спостерігає за тим, як розвивається справа Руслана Бошірова і Олександра Петрова, яких підозрюють в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки в Солсбері.

Але нещодавно з'явилася інформація про те, що британські слідчі розшукують ще двох можливих спільників, як передає The Sunday Mirror, посилаючись на джерело в британському уряді.

підозрювані

Як повідомляється в джерелі, один зі спільників отруйників, "доктор Новачок", лікар. Уже відомо, що в його обов'язки входило не допустити зараження отрутою виконавців отруєння, а також в разі необхідності він мав надати їм допомогу.

Як розповіло джерело:

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Це дозволило б уникнути залучення до справи поліції або британських лікарів"

знімок з камери

Крім того, джерело висловив припущення про те, що після реєстрації в готелі City Stay Hotel в Лондоні Бошіров і Петров зустрічалися з "доктором Новачком" і ще одним помічником, який можливо працює в російському посольстві, після чого вони сіли на поїзд до Солсбері.

У той же час, згідно інформації іншого джерела, яка була передана The Sunday Mirror, відомо, що поліції Британії стали доступні дані їхніх справжніх документів. Це стало можливим завдяки тому, що камери відеоспостереження оснащені програмою, яка дозволяє зіставляти особи людей з фото з паспортної бази.

підозрювані

Наостанок додамо, що згідно інформації The Telegraph з посиланням на джерела в британському уряді відомо, що Бошіров і Петров "перейшли межу" і потрапили на камери відеоспостереження, їздили громадським транспортом, а також не знищили флакон від парфумів, де знаходилася отрута. Що й допомогло вийти на їхній слід.

Будемо чекати нової інформації про цю справу.

До слова, Олександр Петров і Руслан Боширов, яких влада Великобританії вважає винними в отруєнні колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, дали інтерв'ю телеканалу RT.

Цю інформацію повідомила головний редактор телеканалу Маргарита Симоньян, передає "Лентач".

отруєння

У повідомленні говориться, що Петров і Боширов вирішили дати інтерв'ю за порадою російського президента Володимира Путіна.

В інтерв'ю підозрювані розповіли, що їм давно радили відвідати "це прекрасне місто" Солсбері.

Олександр Петров і Руслан Боширов

Крім того, головний редактор RT Симоньян зазначила, що Боширов і Петров дали максимально розгорнуті відповіді на запитання, що стосуються підозри їхньої причетності до отруєння Скрипаля.

Отруєння Скрипалів

Нагадаємо, провідні британські ЗМІ зуміли знайти копію паспорту другого отруювача Скрипалів Руслана Боширова.

Як повідомляв Znaj.ua, настоятель собору Солсбері єпископ Ніколас Холтем заявив, що не бачив обвинувачених в отруєнні Скрипалів Петрова і Боширова у себе в храмі. Про це він повідомив після виходу скандального інтерв'ю на пропагандистському каналі, в якому підозрювані розповіли, що відвідували Солсбері саме з метою подивитися собор.

Також Znaj.ua писав про те, що росіяни Олександр Петров, Руслан Боширов, які звинувачуються владою Британії отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки, пропали після інтерв'ю з головним редактором телеканалу RT Маргаритою Симоньян.