Отруївши Литвиненка, Кремль вирішив, що йому все зійде з рук і взявся нахабно використовувати хімічну зброю на теренах європейських держав. Однак, застосувавши "Новичок" на британській землі, Росія заплатила високу дипломатичну ціну.

Про це заявив очільник МЗС Британії Джеремі Хант. Він зустрівся на полях Генеральної асамблеї ООН з російським міністром закордонних справ Сергеєм Лавровим та провів з ним жорстку розмову, повідомив телеканал Sky News.

За словами Ханта, вони з Лавровим відверто обмінялись думками і розмова вийшла "досить жорсткою".

"Неприйнятно, щоб Росія наказувала своїм агентам ГРУ використовувати хімічну зброю на британській землі", - заявив Хант.

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант сказав, що у світі для Росії не знайдеться комфортного місця, якщо вона буде вдаватися до використання хімічної зброї.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Росії не буде комфортного місця у світі, якщо вони продовжуватимуть подібну поведінку", - зазначив міністр.

За словами британського дипломата, Росія вже заплатила надто високу дипломатичну ціну за застосування "Новачка" у Солсбері, використавши препарат для замаху на Сергія Скрипаля.

Прем’єр-міністр Тереза Мей разом з іншими союзниками Великої Британії влаштували найбільш масове з часів Холодної війни видворення російських дипломатів.

"В кулуарах Кремля вони напевне міркують, чи було насправді розумно так робити. Вони заплатили дуже високу дипломатичну ціну", - сказав британський міністр.

Нагадаємо, у Нідерландах взяли під варту двох підозрюваних у справі отруєння співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії – Олександра Петрова та Руслана Боширова.

Як повідомляв портал "Знай.ua", уряд Швейцарії зажадав, щоб Росія припинила будь-яку шпигунську діяльність на її території та закрила лабораторію, яка слугує для випробування хімічної зброї.

Також "Знай.ua" писав, що поліція Нью-Йорка готується відбивати можливі хімічні атаки на території мегаполісу, подібні до інциденту з отруєнням Скрипалів в британському Солсбері.