Правоохоронні органи Нью-Йорка готуються відбивати можливі напади з використанням отруйних речовин на території мегаполісу, подібні до інциденту з отруєнням Скрипалів в британському Солсбері.

Про це заявив глава контртерористичного підрозділу управління міської поліції Нью-Йорка Джон Міллер, повідомляє повідомила телекомпанія NBC.

Виступаючи на брифінгу для журналістів, Міллер розповів, що нью-йоркські правоохоронці недавно провели серію масштабних навчань для підвищення ступеню готовності до можливих інцидентів із застосуванням хімічної або біологічної зброї.

Як зазначив Міллер, влада Нью-Йорка співпрацює в цій сфері з колегами з Великобританії. Зокрема, складено список осіб, які можуть бути цілями для можливої атаки. У нього входять в тому числі колишні громадяни Росії і особи, які критикують нинішню російську владу.

"Ми порівняли наші дані з тими, які є у наших колег в Сполученому Королівстві з цього питання. Ми дуже тісно працюємо з ФБР з приводу того, хто може бути потенційною метою. З цими людьми поговорили, їх адреси відзначені в наших системах", - уточнив він.

Правоохоронці посилюють безпеку також через відкриту в Нью-Йорку 73-тю сесію Генасамблеї ООН. Разом з тим шеф міської поліції Джеймс О'Нілл заявив, що наразі у влади немає даних про можливі теракти в ході проведення цього міжнародного заходу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, нещодавно прогриміла новина про те, що в Солсбері був зафіксований новий випадок отруєння.

Жертвою інциденту, який стався в ресторані Prezzo, виявилася 30-річна модель Анна Шапіро та її чоловік-британець, 42-річний бізнесмен Алекс Кінг. Шапіро є донькою колишнього високопоставленого офіцера РФ, який втік до Лондона.

Нагадаємо, у Нідерландах взяли під варту двох підозрюваних у справі отруєння Скрипалів – Олександра Петрова та Руслана Боширова.

Як повідомляв портал "Знай.ua", отруйники Скрипаля попалися на ще одному злочині.

Також "Знай.ua" писав, журналісти подзвонили до отруювача Скрипалів, а потрапили у Міноборони Росії.