При прийомі на роботу в Україні все частіше перевіряють потенційних співробітників на детекторі брехні.

Послугами поліграфологів сьогодні користуються не лише приватні компанії, але і держструктури. Деякі з них навіть закуповують власні поліграфи і навчають перевіркам персонал.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) використовують поліграф при наборі кадрів з моменту створення відомства. Проводили масові перевірки своїх співробітників і в МВС. А зараз цим питанням спантеличені у Центрі забезпечення службової діяльності Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК
Показати ще

Так, згідно з оприлюдненою в системі ProZorro інформації, на початку жовтня Центр оголосив тендер на закупівлю двох комплектів поліграфів. Витратити на них в Міноборони планують більше півмільйона гривень.

На днях філія "Центр сервісного забезпечення "Укрзалізниці", слідом за придбанням поліграфа вже другий раз замовив навчання поліграфолога для роботи з пристроями. А наприкінці минулого року детектором брехні обзавелися в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз Мін'юсту України, який за 82 тис. грн купив собі український апарат "Рубікон".

За словами експертів, поліграфи дозволяють визначити достовірність даних, які шукач вказує в резюме, чи анкети, чи не приховує він причини відходу з попереднього місця роботи, кримінальне минуле. З'ясувати факти крадіжки, слива конфіденційної корпоративної інформації, пристрасть до азартних ігор, алкоголю і багато іншого, що кандидат побажав би приховати.

Найчастіше поліграфом користуються представники великого і середнього бізнесу. У першу чергу таку перевірку проходять кандидати на матеріально-відповідальні посади: фінансисти, бухгалтери, топ-менеджери. Причому стосується це не тільки кандидатів на управлінські посади з високими зарплатами, але і тих, хто претендує на невеликі і середні позиції.

Нагадаємо, робот Софія назвала наступного президента України.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" зарплата робітників в Україні реально залежить від пошуку роботи.

Також Знай.uа" повідомляв, що опубліковано рейтинг найкращих країн для роботи.