Минуло менше двох місяців, як в Україні запрацювала нова система допомоги молодим матерям та новонародженим. Тепер у пологовому українців вітають "бебі-боксами", про які останнім часом було багато галасу. Деякі українці були прикро розчаровані допомогою, вартістю в 5 тисяч гривень. Чиновники та представники міжнародних організацій відповіли на критику щодо вмісту пакунку та заявленої суми.

народження дитини

Після численної критики з боку батьків, профільне відомство промоніторило відгуки та реакцію українців на ціну в 5 тисяч грн за коробку,- інформує ТСН.

"Вартість пакунку вийшла дешевшою - 3 тисячі 377 грн 80 копійок. Сама коробка, вміст, послуги з упаковки, пломбування та транспортування на склад отримувача", - пояснили автори ідеї на прес-конференції.

Таких пакунків вже видали понад три десятки тисяч у 23 регіонах країни. Їх видача не залежить від того, де саме народжували дитину, - у державних, приватних закладах, належить отримати тим,хто вирішив народжувати вдома.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Представники Міністерства соцполітики не прогнозують, коли "бебі-бокси" доїдуть на Донбас. Наразі жителі Донецької та Луганської областей не мають можливості отримувати таку допомогу. До інших регіонів необхідна кількість пакунків доїде до початку наступного місяця.

Доставити пакунок дитині мають не пізніше, ніж через місяць з дня народження. Це батьків немовлят дивує найбільше, бо за цей час речі, які на дитину стають малими. Пропонують класти одяг і підгузки різного розміру.

В Кабміні зазначили, що переглянуть вміст пакунка, хоча це знову ж таки, заме чимало часу.

бебі-бокс

Нагадаємо, українським батькам показали, що поклали до бебі-боксів.

Як раніше повідомляв Знай.ua, батьки отримають "дитячі" гроші за новими правилами.

Раніше портал Знай.ua писав, що юристи пояснили, як отримати допомогу на дитину.

Дивіться: Які види державної допомоги збільшать