На сьогодні в суспільстві гостро стоїть тема субсидій та умов їх отримання. Як відомо, власники великих будинків чи дорогих авто не можуть претендувати на пільги. А що буде з власниками автівок на єврономерах, які називають в народі євробляхами?

У Кабміні роз'яснили ситуацію.

У разі легалізації автомобілів на європейських номерах, більша частина їхніх власників буде позбавлена можливості отримувати знижки від держави на оплату комунальних послуг. Адже після розмитнення офіційна вартість таких автомобілів злетить в рази.

субсиії

Про це заявив директор департаменту соціальної політики Київської міської адміністрації Юрій Крикунов. Він пояснив, що в законодавстві чітко прописано наступне: якщо у сім'ї є транспортний засіб, який підлягає державній реєстрації, не старший п'яти років і дорожчий 50 тисяч гривень то жодних субсидій бути не може.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

"Отже, якщо їх легалізують, то всі власники "єврономерів" залишаться фактично без субсидій. Якщо їх не легалізують - тоді нема про що говорити. У нас же де-факто немає цих автомобілів", - уточнив Крикунов.

авто з європейською реєстрацією

Він додав, що хоча власники автівок з іноземною реєстрацією заважають їздити, забруднюють повітря, створюють небезпеку на дорозі, але при всьому цьому, за законом їх "немає".

Таким чином виходить, що на сьогодні власники євроблях можуть отримати субсидії.

Нагадаємо, у наступному році в Україні пройде чекає черговий етап реформи системи надання субсидій для оплати житлово-комунальних послуг. Так, зовсім скоро субсидії будуть монетизовані.

Як повідомляв раніше Знай.ua, фахівці дали кілька порад, як обрати нове авто та ще й зекономити на купівлі.

Також Знай.ua писав, що експерти пояснили, на що потрібно звертати увагу при утепленні будинку.

Дивіться: Що чекає на водії євроблях у найближчому майбутньому