Сьогодні ми не уявляємо свої будні без телефона, мікрохвильовки, холодильника, пральних машин та іншої побутової техніки. Однак і більшість громадян у нашій країні задумуються над питанням економії електроенергії. Дехто вважає, щоб заощадити - потрібно менше споживати, однак на практиці це мало кому вдається.

Експерти дали кілька порад щодо підвищення енергоефективності вашого будинку, що позитивно вплине на ваш сімейний бюджет.

Енергозберігаючі лампи

Це перевірений метод економії електроенергії. І хоча вартість таких лампочок вища, ніж звичайних, але служать вони набагато довше. За рахунок того, що дані лампочки практично не нагріваються, витрачена енергія йде тільки на освітлення. У середньому, термін їх служби сягає трьох років.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Побутова техніка

Це може здатися дивним, але при користуванні будь-якою побутовою технікою потрібно дотримуватись інструкції. Так, наприклад, холодильник працюватиме у посиленому режимі, якщо його поставити поруч з плитою чи батареєю.

Побутові прилади класу "А"

Сучасна енергозберігаюча побутова техніка споживає набагато менше енергії, ніж будь-яка інша. Причому різниця іноді може становити до п'ятдесяти відсотків. Крім того, існують прилади класу А + і А + +. Відповідно, їх енергозберігаючі здібності ще вище.

Гасіть світло

Не забувайте, виходячи з кімнати, погасити світло. Навіть, якщо ви повернетесь за хвилину.

Протріть лампочки

Як не дивно, але пил "з'їдає" до 20% світла. І коли освітлення недостатнє, люди часто замінюють лампочки на більш потужні.

Тепловідображуючі екрани

Дуже багато електроенергії поглинають обігрівальні прилади, що використовуються в осінньо-зимовий період. Скоротити їх використання допоможуть тепловідображуючі екрани з фольги або пінофола, встановлені за обігрівачами. Це допоможе підвищити температуру в кімнаті на 2-3 градуси.

Заміна проводки

Застаріла електропроводка також може вдарити по кишені, кірм того, це є пожежонебезпечно.

Режим очікування

Не залишайте електроприлади в режимі очікування.

Телевізори, комп'ютери, музичні центри активно експлуатуються лише по кілька годин на добу. В інший час вони знаходяться в режимі очікування, поглинаючи при цьому електроенергію. Так само дуже часто люди думають про те, що вимкнувши прилад основний кнопкою, припиняється і споживання ним електрики.

Також варто придбати сучасні дистанційні та автоматичні вимикачі, реле, трансформатори і багато іншого. Такі чудеса техніки створили спеціально з метою економії електроенергії. Завдяки цим приладам економія світла зростає в 8-10 разів.

Нагадаємо, українцям пояснили, як заощадити на головному.

Як повідомляв раніше Знай.ua, водіям дали кілька порад, як придбати нове авто та "вибити" на нього знижку.

Також Знай.ua писав, що експерти підрахували, що буде з цінами на житло у наступному році.

Дивіться: Субсидії за новими правилами