В Україні споживча інфляція у вересні 2018 року не показала жодних "рухів" і склала 8,9% по відношенню до торішніх показників. Так, більше половини своїх "кровних" українці віддають за продукти харчування, а точніше 53,4%.

Такі дані повідомили в Державній службі статистики України. Також у Держстаті підрахували, що в останні чотири роки українці стали менше виділяти грошей на розваги і відпочинок. А найменше витрачаємо на медобстеження. Про це пише "Сегодня".

продуктовий магазин
продуктовий магазин

Киянка Тетяна Гук записує всі свої витрати. Половина її сімейного бюджету йде на харчування.

"На їжу у нас 6040 гривень, а ось на бензин майже 4000. Залишається 15% на розваги, на походи з сином до театру, зоопарку", – розповідає Гук.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Гривня
Гривня

В Америці на їжу витрачають 14% бюджету. А ось на оренду житла та іпотеку йде близько 40% доходів. Інші – на обслуговування авто, освіту та розваги.

У європейців на оренду житла і комунальних послуг йде 25% доходу. По 12% доводиться виділяти на їжу і громадський транспорт. Власним авто користуються кожен день. Посиденьки в кафе – один-два рази на місяць.

Фінансовий експерт Марина Ждан зазначає, що українці можуть зекономити, якщо записуватимуть свої витрати і відмовляться від емоційних покупок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заробітна плата і виплати щорічної відпустки для голів фракцій нинішнього скликання парламенту склали десятки тисяч гривень. Про це йдеться у відповіді апарату Ради на запит журналістів. Зараз вже відомо, що найбільші виплати отримали керівник фракції "Всеукраїнське об’єднання Батьківщина" Юлія Тимошенко – 39 777 гривень.

Варто нагадати, що згідно з новим звітом МВФ Україна є найбіднішою країною Європи. Про це повідомив економіст Володимир Компанієць на своїй сторінці в Facebook. Зараз вже відомо, що за результатами відповідного рейтингу за показником ВВП на душу населення Україну обійшла навіть Молдова.

Нагадаємо, опубліковано рейтинг найкращих країн для роботи.

Як повідомляв Знай.uа навіть українські чинуші позаздрять: ватажки "ЛДНР" показали, як треба красти.

Знай.uа писав, у Гройсмана порахували, скільки Ічня коштуватиме Україні.