Останнім часом мережа рясніє численними версіями щодо мотивів "керченського стрілка", Владислава Рослякова. Чому у свої 18 років він так активно цікавився зброєю, і чому відкрив стрілянину за лічені хвилини до вибуху. На думку відомого українського інструктора із самооборони Антона Фарба, подібна ситуація ризикує повторитися із будь-якою дитиною.


Трагедія у Керчі: причини та наслідки


Експерт зазначає, що далеко не кожна дитина знає, як себе поводити у таких ситуаціях. А загроза існує, адже у кожній школі можна зустріти такого хлопця, якому байдуже до інших.

В один момент виявиться: він готовий помститися за знущання, що й міг зробити Росляков:

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

"Такий хлопець є в кожній школі. Сидить завжди один. Ні з ким не дружить. Мовчун. Одинак. Вчителі його недолюблюють. Однолітки ігнорують (що ще гірше). Живе з мамою. Ненавидить усіх, зависає в мережі, багато читає. Про те, як можна взяти рушницю і перестріляти. Як зробити вибухівку своїми руками. Як поставити кривдників на коліна і змусити вибачатися. Як вибити їм мізки - а потім собі. Щоб одним махом. Всі проблеми. А потім він бачить по телевізору, як хтось зробив це", - коментує Фарба.

Як наслідок, дитина надивившись фільмів, береться за рушницю, навіть не усвідомлюючи наслідків. Це при тому, що штурмові гвинтівки, тактичні дробовики та мисливську зброю не так вже й важко дістати.

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

Психологи потім звинуватять у всьому відеоігри, але ж за ними проводять час більшість сучасних підлітків, та чомусь не всі стріляють по однолітках. Яскравий приклад тому – випадок у США:

"Колумбайн, Сенді-Хук, Вірджинія Тек, Роузбург, Техама, Паркленд, Санта-Фе ... Стрілянина в школах США траплялася приблизно раз на рік до початку 1990-х. У 1990-ті - три-чотири рази на рік. З 2000 і до цього дня - практично щомісяця. У 2018 - два-три інциденту на місяць. "Так то в Америці", говорили раніше. Тепер феномен добрався і до нас. Ласкаво просимо в реальність. Що ж робити? Викорінювати причини. Готуватися до наслідків", - радить експерт.

Дивіться: Масове вбивство Колумбайн


Фарба впевнений, основна причина – цькування, булінг, як називають на сучасний лад. І біда в тому, що батьки та вчителі його недооцінюють. Хоча насправді це дуже небезпечно:

"Вже було. І значить, буде знову. Час прийняти, як даність, що такий хлопець є в кожній школі. І запам'ятати цю думку. Зжитися з нею. Поговорити про це з дітьми. Скласти план заздалегідь! Коли Ной побудував ковчег? - До дощу! Тренуйтеся", - радить він.


Дивіться: перші хвилини після вибуху у Керчі


Нагадаємо, в політехнічному коледжі Керчі (Крим) стався потужний вибух.
Як повідомляв Знай.ua, бійня у Керчі виявилася не першою витівкою Рослякова.
Також Знай.ua писав, ЗМІ розповіли про матір керченського терориста.