У Кримінальному Кодексі з'явилося нововведення, згідно з яким незаконний перетин державного кордону тепер вважається криміналом.

Відповідне рішення у Верховній Раді ухвалили в четвер, 18 жовтня. Голос "за" віддали 243 народних обранця.

Так, новий документ передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років у разі незаконного перетину кордонів громадянами Росії (в тому числі і громадянства на користь РФ), якщо вони потрапили на територію України, обминувши пропускні пункти, не надали необхідні документи або мали при собі документи з недостовірною інформацією.

Якщо під час нарушення людина використовувала зброю, термін збільшується до восьми років. До прийняття закону покарання становило штраф або 15 діб адміністративного арешту.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На польському кордоні відкрили "полювання"

Через нестабільну економічну ситуацію в країні українці масово виїжджають за кордон на роботу. Оскільки ввели безвізовий режим, конкуренція на ринку праці України зменшується з кожним днем. В Польщі почалося "полювання" на українців, планують масову депортацію.

В Україні змінилися правила митного контролю

Закон спрощує процедури при митному оформленні товарів. Він зобов'язує державні органи, які видали дозвільні документи на митне оформлення, подати їх в електронному вигляді в державну інформаційну систему "Єдине вікно міжнародної торгівлі".

Нагадаємо, Кабмін дозволив українцям міняти паспорти старого зразка на ID-карти. Крім того, це в обов'язковому порядку слід зробити до закінченння терміну дії "книжечки", який видавали з 1994 року.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", в Україні почало діяти нове правило: підвищив голос на дитину - заплати 3400 гривень моральної компенсації.

Також "Знай.uа" писав про те, що ще одна європейська країна відкриє двері перед українцями.