У Київраді розглянули питання про перейменування вулиці Маршала Жукова

Відомо, що тепер ця вулиця, розташована в Деснянському районі, зникне з карт міста. Замість неї з'явиться вулиця Кубанська.


"Нове назву вибрано для відновлення історичної пам'яті про козаче державне утворення на Кубані", - прокоментували в Київраді.


Відомо також, що попередньо проходили громадські обговорення, де всі небайдужі висловилися з приводу прийдешнього рішення. Так, з 29 травня по 29 липня минулого року на сайті територіальної громади пропонували варіанти перейменування.

Популярні новини зараз
Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще


У відомстві повідомили, що вулиця Маршала Жукова розташована в житловому масиві Лісовий. Вона пролягає від вулиці Кіото до вулиці Космонавта Волкова. Її історія почалася ще з середини 1960-х років. Перша її назва була Поліграфічна. Вже в 1974 році її перейменували на честь радянського діяча Георгія Жукова.


Нова вулиця Кубанська пов'язана з історичною пам'яттю. Зазначимо, що в процесі декомунізації в столиці перейменували ряд вулиць. Так, одну з вулиць запропонували перейменувати на честь Джона Маккейна. Після збору петицій на сайті ідею підтримав Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше в Україні на місто-мільйонник стало менше.


Як повідомляв портал "Знай.иа" перейменування областей в Україні: Парубій розповів, чого чекати.

У Верховну Раду внесли законопроект, в якому пропонується перенести День Незалежності на 22 січня. Зараз вже відомо, що автори законопроекту зазначають, що перенесення Дня Незалежності 24 серпня на 22 січня стало б відновленням історичної справедливості.

Також Знай.иа" писав, політолог: нападки НАПК на Новинського - відповідь за його позицію в ПАРЄ.