У Запорізькій області майбутньою зимою є ризик масового розмноження гризунів, що призведе до втрати частини врожаю зернових та розповсюдження небезпечних інфекційних захворювань.

Про це попередили фахівці управління Госпродпотребслужби в Запорізькій області. В результаті проведеного моніторингу фітосанітарного стану сільськогосподарських угідь області експерти виявили декілька осередків розвитку мишоподібних гризунів.

Наголошується, що в нинішньому році через теплу погоду і достатню кормову базу гризуни плодяться з великою швидкістю, і в подальшому очікується інтенсивне заселення мишами посівів озимого ріпаку, озимих зернових і багаторічних трав.

Крім того, польові миші здатні до міграції на відстані від трьох до п'яти кілометрів, а тому цілком може оселитися у приватних будинках місцевих жителів.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

В даний час фахівці проводять планові осінні обстеження сільськогосподарських угідь області, а також їх обробку.

Нагадаємо, в середу, 10 жовтня, стало відомо, що на Лос-Анджелес обрушилася масова епідемія тифу. Серед інфікованих вже налічується більше 50 осіб. При цьому медики впевнені, що дикі кішки і щури переносять цю хворобу.

Так, представники санітарних відомств Голлівуду офіційно підтвердили, що хвороба поширюється по місту та околицях. На даний момент вже є 57 випадків зараження бактеріальною інфекцією, та не менше 9 з них в передмістях Лос-Анджелеса.

Крім того, минулого тижня епідемічна загроза тифу була оголошена в місті Пасадена, в якому проживає близько 135 000 чоловік. Зараз місцевий департамент охорони здоров'я проводить розслідування у зв'язку із тим, щоб встановити, хто або що є джерелом зараження.

Кількість заражених перевищує допустимі показники, що може говорити про загрозу епідемії.

Нагадаємо, дикі кішки і щури атакували Голлівуд, десятки постраждалих.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Криму знеструмлено місто… через якийсь щури.

Також Знай.uа" повідомляв, что у мережі показали "впорядковані" двори Сімферополя.