18 жовтня в Одесі відбувся X Національний експертний Форум, одна з панелей якого - «Україна - інвестиційний хаб Європи» - була присвячена обговоренню викликів глобальної економіки, інвестицій, як ключового чинника регіонального розвитку, реформи децентралізації та менеджменту інновацій.

В ході дискусії глава Стратегічної групи радників по підтримці реформ в Україні (SAGSUR) Іван Міклош наголосив, що якість життя українців залежить від темпів зростання ВВП, а зростання економіки - від частки інвестицій. "Як ми можемо підвищувати інвестиції? Це можуть бути внутрішні державні інвестиції, але в бюджеті не вистачає грошей. Це можуть бути внутрішні приватні інвестиції - за допомогою банків, але сьогодні вони не кредитують. Тому найважливіші інвестиції, які Україна може різко наростити, - це іноземні інвестиції", - сказав Міклош.

В свою чергу губернатор Одеської області Максим Степанов заявив: "Інвестиції – це не просто цифри. Це – створення реальних умов для розвитку бізнесу. Що, в свою чергу, дає розвиток для всієї країни та підвищує рівень життя. Якщо ми хочемо жити у процвітаючій Україні, маємо думати про бізнес. Він повинен відчувати себе комфортно. І я хотів би, щоб сьогодні ми говорили не лише про загальні речі, а про цілком конкретні кроки, які допоможуть нашому бізнесу". "Питання, які ми сьогодні будемо обговорювати (на форумі - ред.), без перебільшення, є дуже важливими для України - формула миру, економічне питання, питання міжнародних відносин. Дуже важливо, щоб всі ці рецепти, запропоновані фахівцями високого рівня, представниками уряду, експертами, дипломатами, журналістами, людьми, від яких безпосередньо залежить майбутнє нашої країни, були втілені в життя", - зазначив губернатор, додавши, що в першу чергу це потрібно для молоді.

У свою чергу, посол Кореї в Україні Лі Янг Гу заявив, що Корея має майстер-план співпраці з Україною, який дозволить останній наростити свій ВВП до 10% за найближчі 10 років за рахунок залучення інвестицій. Також посол запропонував створити в Одеській області вільну економічну логістичну зону, щоб реалізувати потенціал розвитку регіонів. Крім того, Лі Янг Гу зробив акцент на важливості духовного розвитку, підтримки і зміцнення української ідентичності.

Відзначимо, що темою першої панелі Форуму була "Формула світу для України". В ході панельної дискусії заступник директора Загальної служби безпеки Ізраїлю (Шабак) в 2010-2011 роках Іцхак Ілан заявив, що Україна може запозичити досвід Ізраїлю в протистоянні гібридній війні. "Складність гібридної війни в відсутності адресності. Складно дізнатися, де і хто вони (противники - ред.). Плюс вони діють за допомогою цивільного населення всередині країни, що ускладнює процес боротьби. Але як Ізраїлю вдається вести ефективну війну? Головне - це військова розвідка, щоб дізнатися, довести і потім покарати. Друге - це планування оборонних засобів і зв'язків, систем ППО. Третє - застосування різких заходів в ході операцій, адже оборонні механізми не завжди приносять результат ... Четверте - це не дати можливість країнам, які знаходяться за лаштунками і організовують цей конфлікт, уникнути відповідальності. П'яте - міжнародне співробітництво проти країни, яка організовує цю війну. І шість, головне - це терпіння, адже ця війна може тривати довго", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще