Щорічно у третю неділю жовтня в Україні відзначається важливе професійне свято - День працівників харчової промисловості. В цьому році дата припадає на 21-е число.

День працівників харчової промисловості України 2018: історія свята

Це свято вважає відносно молодим у нашій країні, так як вперше його почали відзначати тільки в 1995 році згідно з Указом президента України від 8 серпня.

Примітно, що дата святкування Дня працівників харчової промисловості в Україні припадає майже на той же період, що і дата, проголошена в 1979 році Всесвітнього дня продовольства, який відзначається 16 жовтня. А за часів Радянського Союзу День працівників радянської харчової промисловості з 1966 року також святкувався в третю неділю жовтня.

Необхідно відзначити, що харчова промисловість нашої країни - це більше тисячі великих, середніх і малих підприємств різної форми власності, які виробляють майже 20% від загального обсягу промислової продукції. Найбільша частина реалізованої продукції - це м'ясні і молочні продукти, хліб і хлібобулочні вироби, жири, напої, а також тютюнові вироби.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Специфіка галузі така, що від дбайливих рук залежить і кількість, і якість продуктів, які українці щодня оцінюють і цінують. Тому цей День такий важливий для нашої країни.

День працівників харчової промисловості 2018: традиції свята

Працівники харчової промисловості постійно розширюють асортимент виробленої продукції і покращують її якість. Працьовитість дозволяє співробітникам впроваджувати інноваційні методи, досягнення технічного прогресу і постійно оновлювати технологічне виробництво.

В цей День найкращих працівників, які домагаються хороших показників у роботі, традиційно нагороджують грамотами або преміями. На державному рівні відбувається нагородження лідерів галузі медалями і орденами за особливі заслуги та професіоналізм.

Крім того, в цей день в колективах проходять збори зі звітами про виконану роботу та перспективи розвитку. Проводяться концерти, присвячені цьому святковому дню і корпоративні заходи. При цьому всі колеги в цій сфері діяльності від душі вітають один одного з професійним святом.