Експерти б'ють на сполох - виявляється, українці, "підігріті" рекламою популярних препаратів, масово купують неефективні ліки.

В аптеці
В аптеці

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook Уляна Супрун.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Супрун наголошує,що за останні п'ять років українці витратили майже чотири мільярди доларів на ліки, клінічна ефективність яких недоведена. Серед них - гомеопатія і медикаменти на рослинній основі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Чиновниця також оприлюднила відеоролик "Українці і фуфломіцін", в якому розповідається про недіючі, але популярні ліки. У це важко повірити, однак до списку увійшли навіть всенародні "улюбленці", такі як "зеленка", перекис водню і "Валідол".

В Україні заборонили популярний препарат
В Україні заборонили популярний препарат

"З цих чотирьох мільярдів доларів 2,5 млрд були витрачені на ліки з недоведеною ефективністю, 309 мільйонів - на гомеопатію та 905 мільйонів на фітотерапію", - розповідає Уляна Супрун.

Виявляється, у гомеопатичних медикаментах фактично відсутня діюча речовина. Такі ліки, як правило, не шкодять здоров'ю, але і не допомагають. Їх небезпека полягає в тому, що пацієнт замість ефективних препаратів, по суті, нічим не лікується.

В аптеці
В аптеці

Статистика свідчить, що найбільша стаття витрат українців склали ліки недоведеної ефективності, які мають діючу речовину, що давно заборонена в ЄС і США. Одним з найпопулярніших таких препаратів є розчин для ін'єкцій на основі крові телят, який часто призначають після інсульту.

Причинами покупки недієвих ліків назвали часту рекламу таких препаратів на ТБ, призначення їх лікарями за певний відсоток від виробників і продаж медпрепаратів без рецептів.

В Україні заборонили популярний препарат
В Україні заборонили популярний препарат

Нагадаємо, нова терапія в майбутньому може забезпечити допомогу пацієнтам з кістозним фіброзом.

Новий підход об'єднав в собі три препарата. Вони проходять тестування, але надія є.


Як повідомляв раніше Знай.ua, як повідомляє прес-служба Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, на території країни заборонили одразу вісім препаратів для лікування порушень травного тракту, артеріальної гіпертензії, протигрибковий засіб.

В аптеці
В аптеці


Також Знай.ua писав про те, що вірус герпесу збільшує ризик виникнення хвороби Альцгеймера при наявності в організмі певного гена.