У п'ятницю, 19 жовтня в науковому виданні JAMA Network Open дослідники з Стенфорда опублікували наукову статтю про те, як каліфорнійська молодь ставиться до тютюнових виробів.

Як повідомляється в публікації, фахівці з медичної школи Стенфорда з'ясували, що одна електронна сигарета містить стільки ж нікотину, скільки звичайна пачка сигарет.

Педіатр Бонні Халперн-Felscher, один з авторів роботи, був неймовірно здивований і стурбований, що електронні сигарети марки Juul, що займають лідируючі позиції на американському ринку, використовують набагато частіше звичайних сигарет.

Метою дослідження було донести, що девайс все ж містить величезну кількість нікотину і здатний викликати залежність. Вейпінг ненабагато краще, ніж сигарети.

У 2014 році проводився перший етап дослідження, коли підлітків опитували на предмет залежності. Всі шанувальники вейп-культури навідріз відмовлялися приймати, що стали нікотиновими наркоманами.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Однак наступні питання переконали їх у тому, що вони залежні від електронних сигарет точно так само як їх однолітки від звичайного тютюну. Велику небезпеку в собі криє також дим зі смаковими добавками невідомого походження, який негативно впливає на здоров'я і самопочуття людини.

Законодавство ніяк не регулює цю сферу виробництва, тому фірми нічим не обмежені у використанні потенційно небезпечних речовин. Одним із найжахливіших наслідків куріння залишається рак.

Нагадаємо, куріння сигарет може призвести до розвитку когнітивних порушень у дітей та онуків. Дослідження команди вчених з Університету штату Флорида, виявили, що нікотин призводить до епігенетичним змін у мишей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики провели перше в такому роді дослідження, спостерігаючи за тим, як змінюється колір емалі на протязі тривалого часу під впливом тютюнового диму і пари.

Також "Знай.uа" писав, медики запропонували лікування від нікотинової залежності з допомогою білка, який зміцнює силу волі. Вчені з Науково-дослідного інституту Скріппса створили антинікотиновий препарат і планують протестувати його на людях.