Раніше на субсидію впливали виключно офіційні доходи домогосподарства.

Про це повідомляють ЗМІ.

Проте зараз соцслужби враховують набагато більше факторів при отриманні допомоги від держави. Зокрема, йдеться про єдиноразові покупки на суму понад 50 тис. грн, наявність авто віком менше 5 років, проживання у квартирах понад 120 кв м і будинках понад 200.

Проте при призначенні субсидії не враховуватимуть аліменти та дотації на вирощування великої рогатої худоби.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Кейт Міддлтон пожертвувала своє волосся, а потім дізналася про онкологію
Показати ще

У свою чергу експерт Віталій Музиченко розповів, що і нинішні критерії необхідно удосконалювати, через що перед урядом було ініційовано таке питання.

"Критерії оформлення субсидій потрібно вдосконалювати. Тому ми ініціювали перед Кабміном деякі уточнення. Якщо хтось із батьків ухиляється від сплати аліментів на дитину, він не може претендувати на субсидію. Крім того, неоднозначний критерій з авто. За рішенням комісії на субсидію може претендувати той, хто купив у кредит "ланос" 2015 року. Адже це не "мерседес" за 2-3 мільйони гривень", - наголошує Віталій Музиченко.

Також він відзначив, що критерій проживання родини у будинку, що має більше 200 кв. м. не завжди свідчить про величезні доходи. Адже за часи радянського союзу щоб зеекономити під одним дахом будували гараж та підвал.

Він також пояснив, як отримати субсидію, та що для цього потрібно зробити.

"Щоб оформити субсидію, до органів соціального захисту потрібно подати заяву та декларацію про доходи. Якщо до складу домогосподарства входять ті, хто не проживає за місцем реєстрації, на комісію потрібно подати документи, які підтверджують це. Йдеться про довідку з місця роботи, навчання, договір найму чи оренди житла", - підсумовує Віталій Музиченко.

Разом з тим варто відзначити, що перед початком опалювального сезону більшість українських родин подали заяви на отримання субсидій. Протягом останніх декількох тижнів кількість заявників зросла з звичних 40-45 тис. до 100 тис. на тиждень.

Втім у Міністерстві соціальної політики зазначили, що і зросла кількість відмов у знижках громадянам. А декого взагалі спантеличили повідомлення про нульову субсидію.

Разом з тим, до початку опалювального сезону в Україні, багато заявники почали отримувати так звані нульові субсидії. Люди розцінювали таку відповідь, як відмова у пільгах. Але в Мінсоцполітики завели, що її все-таки дадуть.

Нагадаємо, заправкам дозволили знущатися з водіїв.

Як повідомляв "Знай.ua", чиновники придумали, як не виплачувати субсидії.

Також "Знай.ua" писав, що Кабмін знову змінив правила, що потрібно знати простим українцям.

Шанси на пільги: як повернути собі право на отримання субсидій