В ніч з 19 на 20 жовтня відразу в декількох районах Закарпатської області з'явилися білборди з промовистим написом "Зупинимо сепаратистів".

Так у зв'язку з розміщенням такої неоднозначної політичної реклами прокуратура Закарпаття почала кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

За даними прес-служби, справу відкрито за статтею про умисне розпалювання національної ворожнечі (ч. 1 ст. 161 КК України).

В даний момент прокуратура встановлює осіб, причетних до скоєння злочину.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В неділю, 21 жовтня повідомлялося, що на Закарпатті з'явилися білборди з фото глави Партії угорців України Василем Брензовичем, першого заступника голови Закарпатської ОДА Иозифа Борто, президента Закарпатського угорського інституту ім.Ференца Ракоці ІІ Ілдіко Орос.

Під фото на білборді напис: "Зупинимо сепаратистів".

Глава українського МЗС Павло Клімкін назвав це "очікуваної провокацією".

"…таємничо з'явилися білборди з засудженням буцімто угорського сепаратизму. Важливо не тільки засудити, але і з'ясувати, хто за цим стоїть", - написав він у своєму Twitter.

Варто відзначити, що у вересні 2018 на Закарпатті розгорівся скандал після опубликації відео з незаконною видачею там угорських паспортів.

4 жовтня Угорщина вирішила вислати з країни українського консула у відповідь на оголошення персоною нон-грата угорського консула в Берегово.

15 жовтня Клімкін повідомив, що вони з угорським колегою Петером Сійярто домовилися про "комплексні консульські консультації".

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про остаточні домовленості з Угорщиною про зміну назви "уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садів Карпатського басейну".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Угорщина продовжує загострювати ситуацію у відносинах з Україною, незважаючи на примирливий тон Києва і спроби збити градус напруженості.

Також "Знай.uа" писав, міністри закордонних справ України та Угорщини Павло Клімкін та Петер Сиярто досягли певного прогресу в конфлікті між Будапештом і Києвом.