93 бібліотеки Донецької, Харківської, Херсонської, Луганської, Запорізької та Дніпропетровської областей отримали книгу Маїм Бялік “Дівчатам слово: як бути сильною, розумною та неповторною”. Широкому загалу письменниця та докторка з нейробіології більш відома, як виконавиця ролі Емі Фарра Фаулер із телесеріалу “Теорія великого вибуху”.

Українською книга Бялік вийшла в рамках благодійного проекту ЛакіБукс, що займається видавництвом та безкоштовним розповсюдженням україномовної науково-популярної літератури для підлітків.

“Новинки відразу ж привернули увагу дівчат. У нас маленьке село, і учнів у класах небагато, отож сім книг вистачить взяти якраз всім дівчаткам з одного класу. Це ж так прикольно, всім відразу читати однакові книги, а потім обговорювати прочитане”, - розповідає завідуюча Павленківською сільською бібліотекою-філією Тетяна Ткаченко.

І, хоча книжка за форматом є енциклопедією для дівчат, від інших видань подібного штибу вона суттєво відрізняється.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

“Ця книжка руйнує стереотипи. Авторка просто, із гумором, на власному прикладі розповідає про те, як дівчинці зрозуміти своє тіло, як полюбити свою дівочу природу і як перетворитися із незграбного підлітка на молоду прекрасну, впевнену у собі жінку, яка відповідає за свої власні рішення, сміливо вирішує будь-які життєві складнощі, й готова підкорити весь світ. А ще така книжка стане справжнім помічником для батьків, які не знають, як правильно говорити про стосунки, фізіологічні зміни та власну безпеку зі своїми дітьми”, - каже Ганна Бахман з Дитячої центральної бібліотеки імені Пушкіна у Краматорську.

Проект ЛакіБукс заснувала IT-компанія Lucky Labs спільно з БФ “Я майбутнє України”. Майже два роки проект опікується поповненням бібліотечних фондів Сходу та Півдня України підлітковим україномовним нон-фікшном. Книга “Дівчатам слово” була презентована на 25 Львівському Book Forum. Під час форуму експерти відзначили нементорський стиль її написання. Із цим погоджується і Юлія Конопелько – бібліотекар Чепільської сільської бібліотеки:

“Цікава подача матеріалу і вічні питання, що хвилювали і хвилюють не одне покоління. Впевнена, що дівчатка-читачі нашої бібліотеки, з задоволенням ознайомляться з цим твором, більш схожим на розмову зі старшою подругою”.

Цими вихідними проект ЛакіБукс разом із книгою «Дівчатам слово» завітав до Центральної дитячої бібліотеки Костянтинівки. Разом з читачами представники проекту поговорили про те, як дівчатам стати “Сильними, розумними та неповторними, і розбудити в собі супергероїнь”.