У Торонто (Канада) з'явився меморіал жертвам Голодомору. В офіційній церемонії відкриття меморіалу взяли участь кілька сотень людей, серед яких мер Торонто Джон Торі, глава МЗС Канади Христя Фріланд і перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Українська громада Канади протягом багатьох років берегла пам'ять про Голодомор, коли про нього не говорили, і змогла повернути в Україну. Це дуже важливий внесок та я особливо вдячна старшим членам нашої громади, які підтримували цю пам'ять", - зазначила Фріланд.

Скульптура розташувалася на площі недалеко від набережної озера Онтаріо.

Центром меморіалу стала скульптура Петра Дроздовського "Гірка пам'ять дитинства". Завдяки їй вдалося зв'язати пам'ятник жертв Голодомору в Торонто з іншими пам'ятками в Україні та світі.

Раніше повідомлялося, що в Техасі вшанували пам'ять жертв Голодомору.

Про це стало відомо з офіційної сторінки Посольства України в США. Американські міста все частіше долучаються до подібних заходів. Так, наприклад, 10 листопада вперше пройдуть скорботні заходи в Остіні. Розпорядження підписав мер міста Стів Адлер.

Події в Україні 32-33 років в США визнали геноцидом українського народу. Для подібних заходів адміністрація обирає дати в жовтні-листопаді. "Столиця штату Техас, місто Остін, офіційно приєдналася до вшанування 85-ї річниці Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні", - йдеться в офіційному повідомленні.

Нагадаємо, українців сколихнула новина про те, що Сенат США визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що з'ясувалося, що від Голодомору 1932-1933 років найбільше постраждали не південні регіони, як вважають історики, а центр України.

Також "Знай.ua" писав, у США назвали винних у жорстокому геноциді українців.