У 2018 році уряд переглянув механізм нарахування соціальних стипендій. Змінилася не тільки сама процедура, але і список громадян, які можуть претендувати на пільги.

Серед пільг можна відзначити стипендію соціальну (виплачується соціально незахищеним громадянам) та академічна - підвищена стипендія за особливі досягнення студентів у навчанні.

гроші

Хто може претендувати на соціальну стипендію?

  1. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також студенти, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків.
  2. Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (ст. 20—22 і 30 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”).
  3. Шахтарі, які мають стаж підземної роботи не менш як три роки.
  4. Особи, батьки яких є шахтарями, що мають стаж підземної роботи не менш як 15 років або загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві чи стали інвалідами I або II групи.

    студенти

    Популярні новини зараз
    Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
    Показати ще
  5. Особи, які мають статус учасників бойових дій та їх діти.
  6. Діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції.
  7. Діти, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту.
  8. Діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.
  9. Діти з інвалідністю та особи з інвалідністю I-III групи;
  10. Студенти (курсанти) із сімей, які отримують допомогу відповідно до чинного законодавства.

навчання

Також, згідно законів, соціальну стипендію призначають особам, які крім цього не отримують академічну стипендію, не перебувають в академвідпустці.

Ціна питання

Для студентів-сиріт ПТУ, коледжів тощо призначена стипендія 1000 гривень.

Для цієї ж категорії студентів вищих навчальних закладів - 2000 грн.

Однак сума залежить не лише від соціального статусу, а й від типу навчального закладу, успішності та ін.

Нагадаємо, студенти-нелюди жорстоко познущались з дівчини-підлітка.

Як повідомляв портал Знай.ua, батькам назвали страшну цифру, скільки дітей щодня зникають безвісти.

Також Знай.ua писав про те, що небайдужі українці допомогли врятувати дівчинку з важкою хворобою.