У понеділок, 22 жовтня, стало відомо, що студенти Шар'їнського політехнічного технікуму в Костромській області (Росія) побили 15-річну першокурсницю, а потім змусили її вилізти з вікна другого поверху і стрибнути з козирка будівлі гуртожитку. В результаті падіння дитина пошкодив шию. Цей випадок привернув увагу російського Слідчого комітету.

Відео інциденту опубліковано на сторінці «Моя Кострома» у соцмережі «Вконтакте».

«Дівчинці в результаті ніхто з даху злізти не допоміг, їй довелося стрибати звідти самій. Через кімнату її випускати відмовилися, пообіцявши побити знову, якщо повернеться в кімнату», - йдеться в публікації.

«У рамках перевірки слідчим належить встановити всі обставини і причини цієї події, його учасників, ролі кожного з них. Також будуть вивчені обставини та умови проживання неповнолітніх у гуртожитку, дана оцінка діям або бездіяльності посадових осіб адміністрації технікуму. За результатами перевірки буде прийнято процесуальне рішення», - заявили в СК.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

За інформацією місцевих ЗМІ, інцидент стався ще 12 жовтня. Дівчині, яка била першокурсницю, і автору відео — по 17 років. Джерела вказують, що причиною конфлікту могла стати симпатія дівчат до одного хлопця.

«За результатами наради ми прийняли низку важливих рішень. Буде забезпечена робота психологічної служби зі студентами-першокурсниками. Крім того, ми маємо намір змінити графік роботи педагогічного персоналу гуртожитку, забезпечивши цілодобове перебування педагогів і вихователів, особливо в суботу і неділю. Буде посилено роль студентського самоврядування, хочемо, щоб вони проводили більше заходів для молоді. І не тільки в рамках коледжу, але і підключали, залучали студентів до життя міста. Сподіваємося, що правові бесіди зі студентами проводитимуть представники МВС та прокуратури», — розповіла Тетяна Бистрякова місцевим виданням.

Нагадаємо, що у Пітері затримали 47-річного викладача, який підозрюється у зґвалтуванні двох 9-річних хлопчиків, один з яких інвалід.

Як повідомляв портал Знай.иа, жорстокий інцидент з побиттям неповнолітнього повторився в Одесі.

Також портал Знай.иа писав, що чоловік, який страждає психічними розладами, протягом декількох годин гвалтував 8-річного хлопчика, у той час як його мати відпочивала з подругою і випивала.