У мережі з'явилося фото аферистки, яка відправляє українців на роботу за кордон.

Люди, які скористалися послугами цієї горе-помічниці, застерігають інших не попастись на цей обман.
Повідомляється, що аферистка обіцяє допомогти з працевлаштуванням в Чехії.

"Увага!! Аферистка !!! Працює в Івано-Франківську, відправляє людей до Чехії", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що українці, за її «допомогу» заплатили 300 євро і потрапили в жахливі умови.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

"У нас взяла 300 євро за вакансію, нас привезли на хостел, в якому живуть люди різних національностей, в кімнаті було 2 ліжка на 3 пари", - розповідають в мережі.

Більш того, виявилося, що в Чехії довелося працювати зовсім не на тій вакансії, про яку домовлялися, перебуваючи в Україні.

"Робота, на яку вона відправляє, зовсім не схожа з тією, на яку вас привозять", - попереджають заробітчани.


Обман і шахрайство підстерігає українських заробітчан не лише в Чехії. Роботодавці з сусідньої Польщі постійно пропонують українцям спокусливі умови праці і гарні гроші, проте на ділі все може виявитися не таким чудовим.

Зіткнутися з обманом можна вже при пошуку роботи через агентства. Особливо негативно зарекомендували себе агентства праці, які пропонують шукачам роботи заплатити за допомогу в отриманні вакансії, а пізніше виявляється, що такого роботодавця не існує або запропонована робота зовсім не та, на яку розраховували.

Нагадаємо, у Франції вбили українця-заробітчанина. 29-річний Василь Штанграт зник безвісти 8 вересня, а тіло його знайшли 2 жовтня.

Василь уродженець села Стінка Бучацького району Тернопільської області. У листопаді йому мало виповнитися 30 років.

Влітку цього року він подався зі свого села на заробітки. Йому вдалося влаштуватися на будівництво в Парижі. Разом з напарником оселився в містечку Бонда, недалеко від столиці Франції. Жив за межами міста з односельцем.

8 вересня Василь не повернувся з роботи. Його земляки у Франції організували пошуки, проте вони нічого не дали. А 2 жовтня в поліції повідомили, що Василя знайшли вбитим. Версії злочину правоохоронці не розкривають, посилаючись на таємницю слідства.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у серпні український заробітчанин повісився у польській лікарні.

Також "Знай.ua" писав, українські заробітчани в Росії все частіше стають жертвами торгівлі людьми.