Ветеран АТО Богдан Величко після важкого поранення на фронті переосмислив абсолютно все своє життя. Замість того, аби сидіти на місці і жаліти самого себе через те, що не повернеться на передову, він освоїв абсолютно нову професію – баристи, і тепер готує ароматну каву для українців.


Майже за рік Богдан вивчив абсолютно всі найкращі рецепти і знається на тонкощах культового напою не гірше за інших. Працює колишній військовий у селі Броди Львівської області:

"Я можу називати це роботою, це моє захоплення та хобі. Люблю каву, якої вдома нема, тому потрібно сюди приходити, у кафе, заодно й людей пригощаю", - жартує він.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще


Назва, до речі, також наділена неабияким сенсом – "93 зернятка кави", зовсім як рідна бригада:

"Назва символічна, її придумав мій побратим, який зараз працює у Києві і має вже дві кав’ярні. Ми разом служили у 93 бригаді і зернятка символізують усіх нас, об’єднаних спільною ідеєю. Я служив близько двох років, спочатку добровольцем в Азові, а потім підписав контракт з 93 бригадою. Подальша служба проходила в районі села Піски, біля Донецького аеропорту. До служби в армії я займався підприємницькою діяльністю, був редактором газети, намагався створювати та розповсюджувати рекламу. Проте у 2014 році відбувся переломний період, і я вирішив піти в армію", - додає Богдан.


Два роки тому у Пісках Величко підірвався на ворожій міні, осколками тяжко пошкодило променеву кістку на лівому зап’ясті.

У державних шпиталях вилікували м’які тканини, а от потрощену кістку врятувати не могли. Але, на щастя, одужав, став на ноги і тепер навіть бере участь в "Іграх Нескорених".


Він міг би, як і сотні інших, лишитися вдома, знайти щось спокійніше, тільки от замість цього разом з ветеранами АТО, товаришами по службі кожного дня доводить самому собі: людина може значно більше, аніж здатна собі уявити.


Дивіться: український військовий відкрив власну кав'ярню

Coffee 93 grains - як все починалось

З Вами один рік, а як все починалось, про це коротко у сюжеті). Пийте каву з друзями - це девіз кав'ярні цієї осені, не забувайте близьких та не залишайтесь на одинці. Все буде кавово з #coffee93grains

Geplaatst door Coffee 93 grains op Maandag 1 oktober 2018


Нагадаємо, командир легендарного екіпажу розповів, як звільняли Лисичанськ.
Як повідомляв Знай.ua, журналіст розповів про "унікальну" систему захисту Міноборони.
Також Знай.ua писав, зниклий без вісти екіпаж чотири роки шукають в Азовському морі.