День Приморського краю

Цей день вперше почали святкувати, коли в 1995 році прийняли і оприлюднили Статут Приморського краю. Також цей день важливий, так як в 1922 році Примор'я звільнили від інтервентів. Тоді до Владивостока увійшла народно-революційна армія Далекосхідної республіки, що поклало кінець п'ятирічній інтервенції і громадянській війні на Далекому Сході.

Найбільше Приморський край відомий заповідниками і заказниками, природними і національними парками. Тут знаходяться Далекосхідний морський заповідник - єдиний в Росії заповідник, 98 відсотків якого займає водне середовище, заповідник Кедрова Долина - один з найстаріших в Росії, організований в 1916 році, а також Сіхоте-Алінський державний заповідник. Останній створили для відновлення популяції соболя і створення умов, щоб можна було спостерігати за амурским тигром в природному середовищі існування. У цей день багато установ культури і освіти проводять різні заходи, концерти, виставки, відкриті уроки, конференції та конкурси.

Свято мельників Білорусі

У цей день святкують ті жителі Білорусі, які хоч якимось чином причетні до цієї професії. Те, що свято відзначають восени, це не просто так. До цього часу майже весь хліб уже перемололи і можна було трошки відпочити. Так як в Білорусі багато річок і озер, то жорна ніхто сам не крутив, це робила вода. До сих пір збереглось багато водяних і вітряних млинів в Білорусі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

З давніх часів і млини, і самих мельників пов'язували з різними легендами і байками. Зазвичай говорили, що серед жорен живуть чаклуни, вони крутять млини, якщо немає вітру. А за плату вони отримують можливість жити під дахом свого млина. У суспільстві мельники були дуже важливі, про них складали різні казки та прислів'я, створили танець «Мельники» навіть цикл ігор «Млин».

Православні свята:

  • День пам'яті преподобного Косми, єпископа Маіумского.
  • Mучеників Прова, Тараха і Андроника.
  • Перенесення з Мальти до Гатчини частини Древа Животворящого Хреста Господня, Філермська ікони Богородиці і десної руки Іоанна Хрестителя.
  • Святкування ікон Божої Матері Рудненська, Мохнатінска, Калузька, Єрусалимська, Ерманська, Ярославська

Андрон Звіздар

Святого Андрона (Андроніка) на Русі вважали мудрим звіздарем. Про нього говорили, що він може дістати шестом до неба, а совком і зірки почерпнути. У цей день по зірках можна було дізнатися, якою буде погода і урожай наступного року. Зоряне небо говорило про те, що в наступному році буде хороший урожай гороху. Якщо зірки яскраві, то будуть сильні морози, якщо тьмяні, стане тепліше, а миготливі говорили про зміну погоди. Під час падаючої зірки не загадували бажання, це означало сухий рік і сильні вітри. Зерно віддавали на перемолку для крупи і борошна. Так що на столі дуже популярна страва в цей час була каша з маслом або салом. Дітям давали кашу з варенням.

Іменини в цей день

Олександр, Богдан, Денис, Домініка, Іван, Кузьма, Макар, Максиміліан, Мартін, Микола, Тарас, Федот

Раніше Знай.uа повідомляв, про ТОП-3 заходи в Україні в останні дні жовтня.
Нагадуємо, що скоро в Україні час переводять. Не забудьте дізнатися як, коли і навіщо.
Також раніше Знай.uа повідомляв, що на Запорізьку область обрушилася втрата врожаю і важкі хвороби.