Водії-початківців Україні тепер по-новому отримуватимуть права. Однак легким цей процес не буде.

Тепер посвідчення буде видаватися на два роки, - повідомляє Politeka.

Дане нововведення має на меті попередити та зменшити кількість аварій на українських дорогах.

Водійські права

Нові норми записані в постанові Кабміну №885 "Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами".

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Крім короткострокових водійських прав зміни також торкнулися і обмеження швидкості. Так, є обмеження в швидкісному режимі – не більш 70 км/год.

По закінченню двох років, на водіїв чекає перевірка на адміністративні порушення, і якщо їх було не більше двох, то такий водій зможе отримати постійні права без складання іспитів.

У разі позбавлення прав, водій-початківець повинен буде заново проходити медогляд і здавати теоретичні та практичні іспити в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, тепер українські дороги оснащені приладами для вимірювання швидкості. Тепер водії, які систематично порушують правила ПДР не уникнуть покарання.

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці дали кілька порад, як обрати підходяще нове авто та ще й "вибити" собі знижку. Для цього потрібно знати нюанси роботи дилерів та автосалонів.

Також Знай.ua писав про те, що українцям повідомили, скільки за останній рік до нашох країни було ввзено автомобілів з іноземною реєстрацією. Цифри просто вражають.

Дивіться: Які нововведення на українських дорогах чекають на водіїв. Що буде з порушниками?