З початку поточного року в Україну було завезено рекордну кількість автомобілів з іноземною реєстрацією.

Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики України Ніна Южаніна.

За її словами, зафіксовано понад півмільйона транспортних засобів на єврономерах.

Авто з Європи

"Інформація різна, але за ті кілька місяців, за неповний 2018, завезено понад півмільйона автомобілів. Чи справді це кількість досягла двох мільйонів або менше я не можу стверджувати. Тому що статистика громадських активістів, власників таких автомобілів і Державної фіскальної служби абсолютно різна" , – повідомляє Южаніна.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

авто

Українські копи отримали доступ до литовських баз даних

Литовські правоохоронці відкрили доступ українським колегам до бази даних, яка допоможе митникам впливати на ввезення до України автомобілів з європейською реєстрацією.

Так поліцейські розповіли, що тепер їм легше відслідковувати автомобілі на єврономерах, які 'являються в Україні, а у Литві, наприклад, за документами вважається утилізованими або неіснуючими.

поліція

Нагадаємо, експерти склали рейтинг найпопулярніших моделей авто на єврономерах, які найчастіше обирають українські водії.

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці дали кілька порад, як обрати підходяще нове авто та ще й "вибити" собі знижку. Для цього потрібно знати нюанси роботи дилерів та автосалонів.

Також Знай.ua писав про те, що тепер українські дороги оснащені приладами для вимірювання швидкості. Тепер водії, які систематично порушують правила ПДР не уникнуть покарання.

Дивіться: Нові правила дорожнього руху в Україні. Що чекає водіїв