Усна відмова в наданні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг є неправомірною.

Про це заявила заступник міністра соціальної політики України Лариса Попова під час селекторної наради, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики, пише Хвиля.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

"Дуже важливе питання, яке хвилює людей, це усна відмова у призначенні субсидій — це неприпустимо, кожна людина має право подати заяву та декларацію та отримати чітку відповідь про результати їх розгляду", - цитує прес-служба заяву Лариси Попової.

Крім того, чиновниця доручила регіональним відділенням відомства врегулювати режим роботи таким чином, щоб запобігти виникненню черг.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У бюджет закладено скорочення субсидій
У бюджет закладено скорочення субсидій

При цьому вона підкреслила, що значну частину відповідальності відтепер отримали комісії, створені при місцевих органах влади, які будуть розглядати кожне питання про призначення або не призначення субсидії в індивідуальному порядку.

Нововведення торкнулися і розрахунку суми субсидії: відтепер до суми доходів домогосподарства не зараховуються аліменти, а домогосподарствам, які проживають в одному житловому приміщенні з розділеними особовими рахунками, субсидія призначатиметься на їх частину опалювальної площі, якщо та не перевищує встановлений норматив.

Оформлення субсидії
Оформлення субсидії

Раніше наш портал повідомляв, що за результатами першого етапу верифікації субсидиантов уряд України змінив умови оформлення субсидій. Про це повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Так, зараз вже відомо, що з 1 жовтня 2018 року при розрахунку субсидій не буде враховуватися в сукупний дохід особи сплачені аліменти і спеціальна допомога по вирощуванню великої рогатої худоби.

При тому, якщо у людини утворилася заборгованість по сплаті єдиного соцвнеску, що відбулося з прямої вини роботодавця, субсидію можна отримати на загальних підставах.

Нагадаємо, Кабмін змінив правила оформлення субсидій.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" українцям назвали кілька можливих варіантів.

Також портал "Знай.uа" чиновники придумали, як не виплачувати субсидії.