Ціни на газ виросли, а тому у тарифи на компослуги також будуть переглядатися. Скоро українці в усіх регіонах отримають платіжки з новими сумами. Втім, декому може пощастити.

Мешканці ряду українських міст в 2017-2018 роках переплатили за теплоенергію від 10 до 50% понад економічно обґрунтованого тарифу. До такого висновку прийшли експерти НКРЭКУ провівши ціновий моніторинг по регіонах, - UBR.

Вітм на повернення коштів сподіватися не варто.

Однак цілком імовірно, що жителів "потерпілих" міст чекає приємний бонус. У той час як тарифи скоро піднімуть на 14-17%, то ці населені пункти зможуть уникнути зростання комунальних тарифів.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Тарифи завищені


За даними Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, необґрунтоване завищення тарифів на теплоенергію для споживачів встановили комунальники Луцька, Житомира, Івано-Франківська, Тернополя. А також невеликі населені пункти в інших обласятх.

Наприклад, різниця між середньозваженими тарифом комісії і тарифами, встановленими місцевою владою Слов'янська, досягає 70%, а Івано-Франківська – 41%. На 27,6% завищені тарифи в Славутичі, на 26,6% – у Вишневому – на 26,6%. Жителі Боярки – 37,7% (усі – Київська область) і т.д.

Така ситуація склалась, оскільки тарифи приймають місцеві органи,а не центральні, тому і маємо такі цифри сьогодні.

Однак місцева влада має своє пояснення, чому саме такі тарифи існують у їх регіонах.

За словами співробітників НКРЭКУ, тих мешканців, які переплатили, підвищення тарифів не торкнеться, всім іншим потрібно чекатистрибка цін ві 14 до 17%. Але, оскільки їх встановлює влада на місцях, цифри можуть бути й вищиими.

Коли чекати нові платіжки

Після ухвалення рішення щодо здорожчання газу, тарифи для аселення мають переглянути протягом двох місяців.

Цього разу їх почнуть розглядати з 1 листопада, а до кінця грудня їх озвучать громадянам.

Нагадаємо, українцям назвали терміни повернення зекономлених на субсидіях коштів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, влада у тестовому режимы запустила електронний квиток у транспорті.

Також Знай.ua писав, що всіх українців змусять застрахуватися.

Дивіться: Як в Україні можна зекономити на опаленні