Перший етап монетизації субсидій, розпочнеться на початку 2019 року та выдбудеться у три етапи.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає.

"Ми ввели таке поняття, як монетизація. Тобто якщо людина заощадила, їй частково повертаються кошти за рахунок того, що вона заощадила енергетичні ресурси. З 1 січня вводиться повна монетизація. Ми в три етапи плануємо пройти цей шлях протягом 2019 року", - сказав Рева.

Глава Мінсоцполітики зазначив, що після повної монетизації ні копійки з того, що заощадив споживач, не буде списуватися в бюджет.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"По закінченню сезону все, що людина заощадила, вона зможе зняти зі своєї картки, зі свого рахунку і використовувати так, як вона вважає за потрібне", - зазначив Рева.

Рева повідомив про підняття тарифів на комуналку

Нагадаємо, після здорожчання газу влада підніме тарифи і на опалення та гарячу воду. за попередніми підрхунками, ціни збільшаться на 16%. А оскільки тарифи встановлюють місцеві органи влади, а не центральні, то суми в усх містах відрізнятимуться і можуть бути ще більшими.

Нагадаємо, у Кабміні повідомили про зміни до умов нарахування субсидій.

Як повідомляв раніше Знай.ua, уряд запустив нову послугу. Тепер оформити субсидію українці можуть не виходячи з дому, просто в інтернеті.

Також Знай.ua писав, що міністр-дієтолог Андрій Рева заявив, що протягом першого півріччя 2018-го українцям нарахували нібито "надлишкові суми субсидій". Мова йде про чималі показники – приблизно у 5 мільйонів гривень. Тому, за його словами, у деяких українців субсидії потрібно відібрати.

Дивіться: Як від'єднатися від централізованого опалення та економити газ