Після шокуючої новини про здорожчання ціни на газ, українцям слід готуватися і до підвищення тарифів та гарячу воду та опалення.

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, - пише "Хвиля".

газ

Чиновник вважає, що підвищення вартості тепла і гарячої води можливо з початком зими.

"Це може бути не раніше 1 грудня. За моїми попередніми розрахунками, підвищення складе 16%", — сказав глава Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Серед причин подорожчання чиновник назвав те, що 70% у тарифі на опалення і гарячу воду складає вартість газу, тому після подорожчання блакитного палива потрібен перерахунок і на ці компослуги.

гаряча вода

Звісно ж це в черговий раз вдарить по гаманцях українців, багатьом з яких цього опалювального сезону не бачити субсидій з ряду причин, які висунув уряд у нових правилах нарахування знижок.

Додамо, з 1 листопада ціна на природний газ для населення зросте на 23,5%. При цьому глава уряду запевнив, що наступний етап здорожчання відбудеться не раніше, ніж після завершення нинішнього опалювального сезону.

Гройсман також додав, що Україні довелося піти на підвищення тарифів на газ для населення, щоб вирішити проблему боргів на 50 млрд доларів, накопичених у період з 2005-го по 2013 рік. МВФ готовий виділити Україні еквівалент 3,9 мільярда доларів. Фонд оголосив, що погодив з українським керівництвом нову 14-місячну програму stand-by. Вона замінить чинну програму розширеного фінансування EFF, затверджену в березні 2015 року.

Нагадаємо, експерти зазначають, що під час наступного етапу підняття ціни на приролний газ, його вартість може піскочити на 40%.

Як повідомляв раніше Знай.ua, міністр-дієтолог Андрій Рева заявив, що у деяких громадян необхідно відібрати субсидію.

Також Знай.ua писав, що тепер українці можуть оформити субсидію, не виходячи з дому. Уряд запустив новий сервіс - заяви про оформлення субсидії приймають онлайн.

Дивіться: Як економити на теплі та не платити шалену суму за централізоване опалення