Українці деякий час можуть спати спокійно, чергове підвищення ціни на газ не передбачається до кінця опалювального сезону.

Про це завивив глава уряду.

комуналка

Днями українцям назвали нову ціну на блакитне паливо.Поки що її підянли на 23%.

"Починають зараз говорити, що або в цьому році, або в цьому опалювальному сезоні ще буде підвищена ціна газу в країні на 35%. Я хочу чітко сказати, що ні в цьому році, ані в цьому опалювальному сезоні ціна на газ більше підвищуватись не буде. Крапка. І це обов'язково", – сказав Володимир Гройсман.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Крім того, глава уряду додав, що тих громадян, які отримали субсидію, підвищення не торкнеться. Для всіх інших, для кого ця сума виявиться непідйомною, можуть звернутися до органів соцзахисту та отримати знижку від держави на опалту комунальних послуг.

Також прем'єр зауважив, що одночасно із підняттям ціни на газ уряд виділив14 млрд грн. на заходи енергоефективності – утеплення будинків, заміну вікон та модернізацію теплоносіїв, що має принести 60% економії споживання тепла.

Європейська реформа додасть головного болю українцям

Влада рекомендує громадянам змінити систему обліку теплової енергії. Простіше кажучи, встановити сучасні прилади індивідуального обліку тепла, які тепер можна встановити у багатоквартирних будинках так званої горизонтальної розводки інженерних мереж.

лічильники

Нагадаємо, українцям розповіли, за що вони заплатять з власної кишені у 2019 році.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали про встановлення лічильників тепла.

Також Знай.ua писав про те, що уряд дозволить українцям заощадити на теплі, але за однієї умови

Дивіться: Як від'єднатись від центрального опалення