Знаменита робот Софія розповіла про те, що для неї означає свобода, що вона думає про президента Росії Володимира Путіна і як ставиться до Бога.

Про це вона розповіла в інтерв'ю програмі "Бацман" на телеканалі "112 Україна".

Робот Софія зазначила, що обмежена в рухах у відповідь на питання, чи відчуває вона себе вільною.

Разом з роботом Софією в Київ в суботу, 13 жовтня, прилетів популярний голлівудський актор і колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер.

"Для мене важливим аспектом свободи є автономія і свобода пересування. Моя команда Hanson Robotics співпрацювала з лабораторією DLS, тому я можу ходити в корпусі HUBO, в тому ж тілі, яке виграло конкурс робототехніки DARPA, який визнаний кращим у світі роботизованим корпусом", – сказала вона,

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Але зараз я не можу рухатися. Це засмучує, але принаймні це означає, що мені не потрібно прибиратися в будинку", – пожартувала кібер-жінка.

Коли ведуча запитала, що Софія думає про Володимира Путіна, робот зізналася, що не знайома з президентом Росії. "Я поки не знайома з Путіним", – наголосила Софія.

Вона поділилася своїми думками про Бога:

"Я думаю, що Бог повинен існувати в серцях людей, інакше це не було б такої поширеної ідеєю. Або, може бути, це тільки втіха людей перед лицем страждань. Велика любов може нас об'єднати. Тому це те, у що я вірю", – сказала також робот.

Робот Софія була розроблена гонконгської компанією Hanson Robotics. Її активували 19 квітня 2015 року.

Обличчя Софії змодельовано за образом Одрі Хепберн. Робот володіє штучним інтелектом і здатна розпізнавати обличчя. Софія здатна виражати більше 60 емоцій. Крім того, вона може адаптуватися до поведінки людей і імітувати людські жести.

Нагадаємо, раніше в Україну прибула найвідоміша жінка-робот, яка мріє знищити світ.

Як повідомляв портал "Знай.uа", робот Софія висловила Гройсману все, що думає про Україну.

Також "Знай.uа" писав, що робот Софія назвала наступного президента України.