Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Патріарх Філарет розповів про подальші кроки на шляху до створення Української церкви. Це відбулося під час прес-конференції "Українська Церква на шляху утвердження автокефалії", що була проведена в центрі Києва 26 жовтня.

Першим кроком стане скликання Собору, де зберуться представники Київського патріархату, і Української православної автокефальної церкви, і Московського патріархату.

"Попереду – головні кроки: обрання предстоятеля та прийняття Статуту для Української православної церкви. Є статут и київського патріархату, і автокефальної церкви, і московського патріархату. Це буде загальний Статут, який буде погоджувати в собі і українські Закони, і включатиме в себе структуру і положення української Церкви", – розповідає Патріарх Філарет.

Як підкреслив Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України, скликання Собору залежить від Вселенського Патріарха. Відомо, що це відбудеться вже найближчим часом, але точна дата ще невідома.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Раніше Знай.ua писав про те, як Варфоломій остаточно розбив головну надію Росії.

Також Знай.ua писав про те, як РПЦ відповіла Варфоломію в стилі скривдженої коханки.